Pajić: Republički budžet je izuzetno stabilan

U emisiji „Aktuelno“ gostovao je savetnik ministra prosvete i poverenik Gradskog odbora SNS Aleksandar Pajić koji je pričao o aktuelim političkim temama.

Pred odbornicima je bio treći rebalans budžeta za ovu godinu, a na pitanje zbog čega je bio potreban treći rebalans budžeta Pajić je objasnio javnosti.

U Republičkoj skupštini tenutno je rasparava o budžetu za 2020. godinu i to je znak i stabilnosti države i stabilnosti budžeta. Počev od novemabrske isplate povećanja plata od 8 do 10 posto slede zaposlenima u socijalnoj zaštiti, zaposlenima u predškolskim ustanovana i zaposlenima u lokalnoj samoupravi.  Juče smo u trećem rebalansu budžeta ragovarali o tome, a potreblna sredstva su 11 milona evra koja bi bila preraspoređena sa nekih drugih pozicija, pričao je Pajić.

Republički budžet je izuzetno stabilan, već nekoliko godina je u suficitu, izjavio je Pajić.

S obzirom na to da su se u Gradskom parlamentu čule oštre reči upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Pajić je promentarisao ponašanje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića kao vrlo nekulturnim i neosnovanim.

Jedini ko bi prebao da ćuti i bilo šta da priča je trenutni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Njegova politika je samo manipulacija rečima. On govori o tome da je neko, kako je on rekao,  „vrhovni komandan sirovih siledžija“. Mislim da je sramota što imamo takvog gradonačelika koji sebe eksponira na takav način. Pokušava da se takvim tonovima i rečima upućenim predsedniku domogne popularnosti i medijske pažnje. Podsećam, Šabac je jedini grad u zemlju gde je dokazano da su kupovani izbori 2016. godine, pričao je Pajić.

Celu emisiju možete pogledati u sledećem video – prilogu.

Katarina Korać / INFO 24 (foto: Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *