U emisiji “Gradske teme” Pajić i Jeremić najoštrije osudili lokalnu vlast u Šapcu

Poverenik Gradskog odbora SNS Šabac Aleksandar Pajić  i Urednik portala embargo.rs Predrag Jeremić  gostovali su večeras u emisiji “Gradske teme” i za INFO 24 govorili o aktuelnim gradskim temama grada Šapca. Oni ističu činjenice o trenutnoj vlasti u Šapcu i apeluju da manipulacije, te iste vlasti, moraju da se iskorene.

Gradonačelnik Šapca g. Nebojša Zelenović nekoliko puta je izjavio da mu je zabranjeno da gostuje u većini medija i da iznese pred javnost šta je to što je kao prvi čovek ovog grada uradio za građane Šapca.

Upravo zbog toga i čudi njegovo odbijanje da gostuje u televizijskog emisiji „Paralela“ koja se emituje na TV Studio B i TV Info 24.

Čuo sam ko su trebali da budu gosti, međutim odmah sam znao da od toga neće biti ništa, da se gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović neće pojaviti, jer nema šta da kaže. Pogotovo ne u razgovorima gde se koriste argumenti i činjenice, bez ikakvog fraziranja, plasiranja lažnih i neistinitih informacija, neproverenih – rekao je Jeremić za INFO 24.

Pokrenuta je tema o budžetu koji ima grad Šabac, na šta su oba sagovornika imala šta da kažu.

Skupština grada je pre 3 godine usvojila listu kapitalnih projekata koji su bili vrednosti 2,6 milijardi dinara, 16 kapitalnih projekata, i nijedan od tih 16, za period od 2016. do 2020., nije ni započet, a kamoli urađen. Mi pokušavamo na skupštini grada da istaknemo sva ta neispunjena obećanja Nebojše Zelenovića. Međutim, oni imaju svoje lokalne medije, istakao bih televiziju Šabac, na kojoj Srpska napredna stranka, koja je najveća po broju odbornika u skupštini, nema ni jedan minut zastupljenosti – ističe Aleksandar Pajić.

Dok je Predrag Jeremić  govorio da pare iz budžeta izgeda još nisu potrošene i da se čuvaju za izbore, da se kupuju odbornici i prave manipulacije. Istakao je i da se to već dešavalo za vreme prošlih izbora i to niko nije sankcionisao.

To je onaj problem srpskog pravosuđa koji je još duboko urezao Dušan Petrović kad je bio ministar pravosuđa– kaže Jeremić.

Kako se prave pogrešni izbori gradske vlasti objasnio je Alesandar Pajić koji kaže da je Evropska Unija dala gradu Šapcu 20 miliona evra koje je grad dao za aparat za prečišćavanje otpadne vode,  umesto da su se te pare utrošile na okolna sela, tačnije 42, koja nemaju ni gradsku vodu ni kanalizacionu mrežu.

On takođe ističe da je Srpska napredna stranka, kao opozicija u Šapcu dosta uradila, uz pomoć sredstava od ministarstava, koje je trebala da obezbedi lokalna vlast, uređene su škole i putevi u Šapcu, ulagano je u zdravstvo i u sve ostale segmente.

Čovek koji se ne bavi sopstvenim poslom, dolazi kao revizor da proverava šta su drugi radili. Tužno je to, što je ova vlast za proteklih 20 godina uspela da unazadi jedan divan grad i divne ljude.Podsetimo se afere kako su nestala 72 stana, državni revizor 2015. godine konstatuje da je od 72 stana, samo par stanova raseljavanjem porušeno, a za ostale nema evidencije ni ko u njima živi, ni gde se ti stanovi nalaze, nit ima ugovora, nit ima para za zakup. Za to niko nije odgovarao. Medije, koji su propratili ovu aferu i zahtevali odgovore, Zelenović je nazivao medijskim ubicama. Upravo ovo o čemu mi govorimo jeste razlog zašto se gospodin Zelenović ne pojavljuje u ovakvim emisijama- zaključuje Jeremić ističući jednu od afera vlastodržaca u gradu Šapcu.

Emisija je emitovana na televiziji Studio B, Info 24 i KLIK TV, a ceo intervju možete pogledajte na našem YouTube kanalu:

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *