Otvoreno klizalište na Trgu republike

Otvoreno klizališta na Trgu republike sa više od 1.500 metara kvadratnih leda, najveće na Balkanu, a ujedno otvoren i Trg otvorenog srca, u okviru manifestacije Beogradska zima. 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović prisustvovali su večeras otvaranju klizališta na Trgu republike, kao i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, vršilac dužnosti direktora CEBEF-a Damir Handanović i vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Beograda Aleksandar Ilić.

Vesić je istakao da se večeras otvara klizalište na Trgu republike sa više od 1.500 metara kvadratnih leda, najveće na Balkanu. On je dodao da je klizanje besplatno za sve posetioce, uz iznajmljene klizaljke. –Ujedno otvaramo i Trg otvorenog srca, jednu od manifestacija u okviru Beogradske zime. Kućice sa štandovima su otvorene, i od večeras Beograd ima što imaju i svi drugi gradovi Evrope koji na ovakav način dočekuju Novu godinu – istakao je Vesić

Svakodnevno će na istoj lokaciji, prema njegovim rečima, biti organizovane dečje predstave, koncerti, edukativne radionice i drugi različiti događaji namenjeni, pre svih najmlađima.

Vesić  je ukazao da se rekonstrukcijom Trga republike omogućila organizacija ovako velikih manifestacija.

Sada smo u prilici da prebacimo klizalište sa Trga Nikole Pašića, i da našoj deci pružimo mnogo bolje uslove i doživljaj. Ovo je deo Beogradske zime, u sklopu koje će biti organizovano više od 700 sati programa, 150 manifestacija na više lokacija u prestonici koja su namenjena, pre svih najmlađim Beograđanima – zaključio je zamenik gradonačelnika i zahvalio se CEBEF- u i drugim partnerima na novom klizalištu.

Handanović je dodao da Beogradska zima traje do 15. februara. Grad Beograd je, prema njegovim rečima, pripremio raznovrstan sadržaj za sve građane i goste prestonice.

On je podsetio da će za doček ispred  Doma Narodne skupštine nastupiti Lepa Brena, Maja Berović i Kiki Lesandrić, dok će dan ranije publika moći da uživa u izvedbi Raste, Cobija, Vuka Mobija, Senide i Anđeline.

INFO 24 / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *