Otvorena izložba posvećena Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković prisustvovala je sinoć u Muzeju primenjene umetnosti otvaranju izložbe pod nazivom „U SEĆANjE NA: Paolo/Siniša”, posvećene Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju.

Gojković je tom prilikom istakla da na ovaj način čuvamo uspomenu na ove velikane svetskog fudbala, koji su bili najbolji predstavnici svojih zemalja, šampioni sveta i Evrope i uzori mladima, a na prvom mestu dobre osobe i jake ličnosti.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da Siniši Mihajloviću dugujemo veliku zahvalnost i poštovanje zbog svega što je kao sportista i čovek uradio za našu zemlju.

Ona je ujedno izrazila zahvalnost porodicama Mihajlović i Rosi, kao i Muzeju primenjene umetnosti na realizaciji ove izložbe.

U okviru postavke izloženi su ključevi Grada Novog Sada koje je Gojković, u vreme kada je bila gradonačelnica tog grada, uručila Mihajloviću na svečanosti na kojoj mu je dodeljeno priznanje počasnog građanina Novog Sada.

Na otvaranju izložbe, u organizaciji WORD CAMP INTERNATIONAL i Fondacije Paolo Rosi, obratili su se Dražen Mihajlović, brat Siniše Mihajlovića, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Biljana Jotić, ambasador Italije u Beogradu Luka Gori, Federika Kapeleti, supruga Paola Rosija, direktor Italijanskog instituta za kulturu Roberto Ćinkota i direktor izložbe Marko Škembri.

Izložba je organizovana po segmentima posvećenim Mihajloviću, Rosiju, međunarodnom i jugoslovenskom sportu i običnom životu. Tema je posvećena ličnim karakteristikama u javnoj kulturi i javnom životu Srbije i Italije.

Publika će izložbu moći besplatno da pogleda do 3. avgusta, od utorka do subote između 11 i 19 časova, a nedeljom od 11 do 18 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *