Otvoren deo Ulice 10

U okviru obeležavanja Dana grada, juče je u Čačku svečano puštena u saobraćaj deo novoiugrađene Ulice 10 i to od kružnog toka kod Medicine rada do stare Mlekare. Radovi su trajali oko šest meseci, a izgradnjom kompletne ulice znatno će se rasteretiti saobraćaj u strogom centru grada.

Za sada je izgrađeno 620 metara budućeg bulevara koji će nositi ime vojvode Radomira Putnika. Tokom otvaranja okupio se veliki broj Čačana, koji su sa oduševljenjem dočelaki vest o puštanju saobraćaja novoizgrađenom ulicom.

Ovo će biti velika stvar za grad, a naročito će odahnuti vozači koji da bi iz Ljubića došli do gradske bolnice, više ne moraju ići kroz strogi centar. Biće lakše i pešacima jer u centru neće biti tolikog zagušenja kod crkve – rekla je Zorica Avramović, koja stanuje u neposrednoj blizini stre Mlekare.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, rekao je prilikom otvaranja ulice da je ovo najbolji poklom građanima za Dan grada i najavio nastavak radova na izgradnji bulevara.

Naredne godine planirana je eksproprijacija zemljšta, kao i početak radova. Ova ulica je žila kucavca u Čačku i od sada kada uđete iz ulice Devet Jugovića izlazite kod kružnog toka u Konjevićima – naglasio je Todorović dodajući da se na njenu izgradnju čekalo više od 30 godina.

Ulica 10 duga je 620 metara i ima četiri trake koje se protežu od Medicine rada do autobuske stanice. Sama investicija iznosila je 2 miliona evra i finansirana je zajedničkim snagama Grada Čačka i Vlade Republike Srbije, dok su “Putevi Čačak” projekat sproveli u delo. Ovaj dan je od izuzetne važnosti za sve naše sugrađane jer će otvaranjem ove saobraćajnice biti rasterećeno gradsko jezgro i smanjene gužve u gradu.

Takođe, pristup teretnim vozilima koja gravitiraju ka privrednim i trgovinskim centrima u tom delu grada će biti dosta olakšan. U narednom periodu, panirano je da na sednici Skupštine grada odbornici razmotre i izglasaju odluku da Ulica 10 dobije naziv po vojvodi Radomiru Putniku – zaključio je Todorović.

Gordana Injac / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *