OTVARANJE NOVIH PROIZVODNIH POGONA KRALJEVAČKIH FIRMI: Grad od prodaje zemljišta prihodovao 55 miliona dinara

Na sto osmoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća, većnici su raspravljali o šest tačaka dnevnog reda.

Kako je istakao gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, najvažnija tačka odnosila se na donošenje Rešenja o otuđenju ukupno 5 hektara zemljišta koje je javna svojina grada, na lokaciji sportski aerodrom u Kraljevu i dve proizvodne firme CIP centar za informatički inženjering i projektovanje d.o.o. i Pekom inženjering d.o.o. iz Kraljeva, kupile su tri i dva hektara zemljišta.

„S jedne strane, veoma je važno da kraljevačke domaće firme imaju mogućnost da kupe infrastrukturno, potpuno opremljeno, zemljište gde će već na proleće započeti gradnja dva nova proizvodna pogona. Sa druge strane, grad Kraljevo je ostvario prihod u budžetu u iznosu od 55.000.000 dinara. Na ovaj način pokazuje se da su grad Kraljevo i Ministarstvo privrede doneli dobru odluku kada su obezbedili sredstva za opremanje industrijske zone sportski aerodrom, tako da danas tamo imamo saobraćajnicu, trotoar, rasvetu, kanalizacionu, vodovodnu mrežu i gas, odnosno sve uslove koji omogućavaju početak izgradnje proizvodnih pogona“, pojasnio je gradonačelnik.

Terzić je dodao da na ovoj lokaciji grad Kraljevo ima još šest hektara zemljišta, sa mogućnošću širenja ove zone, tako da je grad otvoren za saradnju sa svim preduzećima koji žele da grade svoje pogone. On je istakao da grad Kraljevo može izvršiti i preparcelaciju u skladu sa potrebama tih preduzeća, a sve u cilju kako bi što je moguće veći broj radnika došao do zaposlenja.

Gradski većnici su doneli Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na finansijske planove mesnih zajednica za 2019. godinu.

Gradonačelnik je pojasnio da je posle usvajanja izmenjene Odluke o budžetu grada Kraljeva za 2019. godinu bilo neophodno uskladiti finansijske planove mesnih zajednica sa iznosom sredstava koji je u rebalansu budžeta opredeljen za ovu namenu. Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su finansijski planovi Mesnih zajednica koji će važiti do kraja 2019. godine.

Raški portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *