Osmi međunarodni plesni festival u Somboru – Orijentalija 2020.

Osmo izdanje Međunarodnog plesnog festivala u Somboru – Orijentalija 2020. održaće se 26. i 27. septembra. Ovaj projekat sprovode plesna grupa Inanna i udruženje građana ARTiFAKT iz Sombora sa željom da se unapredi plesna kultura i da se na adekvatan način promoviše ovaj oblik scenske umetnosti, deo nematerijalnog kulturnog nasleđa i vrsta rekreacije.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju organizatori su u cilju očuvanja zdravlja učesnika festivala odlučili da redukuju program, te će ove godine biti održano samo jedno plesno veče u Svečanoj sali Mađarske građanske Kasine koje će biti upriličeno bez publike, ali će svi zainteresovani moći da gledaju program preko youtube live stream -a na kanalu Plesna grupa Inanna, subotu 26. septembra od 19 časova.

Broj učesnika festivala je u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije Grada Sombora ograničen, te će svoje plesne grupe predstaviti uglavnom solisti koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Gostujući instruktori biće Vanja Marić Kovačević iz Banja Luke, Vjekoslav Didović iz Brčkog i Tamara Radević iz Beograda koji će održati radionice za okupljene plesače po od početka planiranom rasporedu, takođe uz ograničen broj učesnika.

Projekat Orijentalija 2020. podržao je Grad Sombor u okviru Javnog konkursa za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade za 2020. godinu.

INFO 24 / RTV / Foto: Ilustracija RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *