Orlić: Zašto tužilaštvo ne reaguje na prijave protiv Ðilasa?

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić pitao je tužilaštvo šta se čeka sa pokretanjem postupaka protiv, kako je rekao, “paklene četvorke”, Dragana Ðilasa, Marka Bastaća, Vuka Jeremića i Miroslava Aleksića, navodeći da su krivične prijave protiv njih za različita dela podnete, ali da još uvek nema reakcije zvaničnog organa.

Orlić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je protiv Ðilasa, Bastaća, Jeremića i Aleksića podneto mnogo krivičnih prijava godinama unazad, sa brojnim dokazima za njihova “nedela”.

Prema Orlićevim rečima, protiv Miroslava Aleksića, koji je potpredsednik Narodne stranke, a nekada je bio predsednik opštine Trstenik i direktor jednog tamošnjeg javnog komunalnog preduzeća, podneto je više od 10 krivičnih prijava za, kako kaže, brojne malverzacije u Trsteniku.

Tvrdi da se šteta koju je Aleksić napravio meri u milionskim iznosima.“Kada će tužilaštvo početi da radi svoj posao? Miroslav Aleksić je po navodima u krivičnim prijavama neposredno odgovoran za milionske štete u sijaset afera, kao što su lažna elektrifikacija, gasifikacija, unapređenje industrijskog parka, renoviranje škola, malverzacije u javnim komunalnim preduzećima kojima je upravljao on ili njegovi bliski prijatelji i saradnici”, pitao je Orlić.

Orlić je kao naslikoviti primer naveo slučaj u kojem je Aleksić osnovao porodičnu nevladinu organizaciju koja je dobijala unosne poslove, između ostalog i iz Nacionalne službe za zapošljavanju u kojoj je rukovodilac, kako tvrdi, bio njegov tast.

Orlić je rekao i da je protiv Vuka Jeremića predsednika Narodne stranke podneta krivična prijava na koju, kako kaže, tužilastsvo ćuti.

On je naveo da je Jeremić dobijao novac i od “međuanrodnih kriminalaca” na čijem se čelu nalazi osuđeni Partik Ho. “Kada saberete sredstva koja su došla iz te međuanrodne kriminalne mreže Vuku Jeremiću i njegovim nevladinim organizacijama to se meri milionima evra”, rekao je Orlić.

Kada Jeremića pitate za šta je dobio 200. 000 evra od katarske ambasade u Berlinu, on odgovara da nije pristojno da odgovori, naveo je Orlić i upitao na koji način predsednik Narodne stranke i nekadašnji šef diplomatije finansira luskuzan život.

“Kada je reč o Marku Bastaću takođe pripadniku udruženog Ðilasovog saveza, protiv njega je podneta krivična prijava da je lično odgovoran za pronevere teške milione evra, a tiču se sredstava opštine Stari Grad”, rekao je Orlić.

On je dodao da se pojavljuju i uzbunjivači koji su spremni da da javno govore i pruže dokaze o Bastaćevom “ispumpavanju novca” iz opštine Stari Grad.

“Reč je o neverovatnim iznosima”, rekao je Orlić i dodao da je Bastać, između ostalog, novac trošio i na telohranitelje, saradnije, ali i odbornike koji obezbeđuju većinu u opštini Stari Grad.

Podsetio je da je kum Marka Bastaća, Lazar Lešnjak javno govorio šta mu se dogodilo kada predsedniku opštine Stari Grad nije doneo samo jednu kovertu. Mučio ga je, davio satima i tražio da mu vrati navodno njegov novac, kazao je Orlić.

Navodeći da su podnete prijave protiv Bastaća, ali i Dragana Ðilasa koji su organizovali protest ispred galerije Progres sa ciljem da napadnu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Orlić je kazao da očekuje odgovor šta se dešava sa tom prijavom.

Ponovio je pitanje koje SNS često postavlja – kako je moguće da se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas besomučno obogatio dok je bio na vlasti i alfa i omega u DS?

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *