Orlić: Vlada atmosfera hajke prožeta pozivima na golo nasilje

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić je konferenciju za novinare u Skupštini Srbije sazvao zbog napada koji se dogodio na člana gradskog veća Beograda i sekretara OO SNS Zemuna Gavrila Kovačevića i ocenio da vlada atmosfera hajke na Vučića i članova SNS.

Kako Orlić navodi, vlada atmosfera hajke prožeta pozivima na golo nasilje, koju generiše “Dragan Ðilas sa Boškom Obradovićem, Vukom Jeremićem i ostalim fašistima”.

Naš kolega, a član gradskog veća Gavrilo Kovačević je brutalno pretučen pred kućom u kojoj živi sa svojom porodicom. Pretučen je divljački bejzbol palicama, pretpreo je ozbiljne povrede i ostaje da se pitamo da li ima kraja stalnim pozivima na otvorena nasilja i protiv Vučića i istaknutih funkcionera – rekao je Orlić.

Da li je na ovo mislio Boško Obradović kada je pozivao da se rukovodioci grada Beograda šišaju do glave i razvlače po ulicama – upitao je Orlić.

On je rekao da je Kovačević čovek koji ni sa kim nije imao problema i ponovo upitao da li je onda jedini mogući motiv za napad političke poruke koje su se mogle čuti prethodnih dana, a koje su izgovarali predstavnici Saveza za Srbiju.

Sa ovakvim zverstvima Srbija danas mora da se suočava zato što se takva atmosfera generiše i zato što su neku ljudi spremni da pređu sve granice – izjavio je Orlić.

Orlić je podsetio sve građane da su Dveri na čelu sa Boškom Obradovićem govorili o nasilju nad ženama, kada je, kako kaže, upravo on sa svojim pristalicama pretukao dve novinarke, kao i da je upadao u kabinet predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković kojoj je,navodi, napravio modrice.

Hteli smo da se zahvalimo što su pokazali koliki su lažovi i zato što su sami priznali da su od samog početka pričali notorne budalaštine, pa sad moraju da se ispetljavaju, ali to ne izgleda baš najbolje. Priznali su da su lagali da je Srbija izvozila bilo kakvo naoružanje u Ukrajinu, priznali su da je kupac firma iz Poljske, na kraju su morali da priznaju da su od samog početka lagali – rekao je Orlić.

Priznali su, nastavio je funkciiner SNS, da iza svega stoji firma “mame uzbunjivača (Aleksandra Obradovića)”.

Dragan Ðilas i Marinika Tepić najdirektnije sarađuju sa mamom uzbunjivača koji stoje iza te priče i te firme i očigledno sve ono što pokušavaju nekakvim papirima da pokažu samo je jasan dokaz da su u tome do guše – istakao je Orlić.

Katarina Korać / INFO 24 / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *