Orlić: Trifunović u svetu miševa, daleko od ozbiljne politike

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je da „postaje degutantno“ kad „građanski guru“ Sergej Trifunović bilo šta pokušava da izgovori na temu politike, jer o parlamentu, demokratiji, izborima, cenzusu, kako kaže, on zna taman koliko i o Saturnovim prstenovima.

Orlić je reagujući na poslednje Trfinovićeve kritike ocenio da pripada svetu dečijih zabavnika, u kome je heroj Miki Maus, svetu mašte i svetu miševa „i političkih i karakternih“, dok su, kako navodi, za ozbiljnu poliitku potrebne druge osobine.

„Za ozbiljnu politiku, onu koja obezbeđuje nova radna mesta, veće plate i penzije, autoputeve i kliničke centre, potrebni su mudrost, znanje, spremnost na naporan rad, kao i stvarna hrabrost. Sve ono što ima Aleksandar Vučić, koji upravo zbog toga i ima apsolutnu podršku naroda u Srbiji. Sve ono što Trifunović nikada neće imati. Jer to ne može da se odglumi“, poručio je Orlić.

On kaže da je Trifunović, „zabavljač sa dna kace“, koji komentariše Aleksandra Vučića i druge ljude iz Srpske napredne stranke, uvek pod snažnim utiskom „mafijaških filmova“.

Ocenio da su Trifunovićevi komentari „nevaspitani i nezreli“, kada govori o Vučiću i SNS.

„Aleksandar Vučić i SNS za ovu zemlju žive i rade, sa ovim narodom zajedno dišu. A Trifunoviću je bolje da pripazi – da mu slučajno ne pobegnu mačke, u znak protesta što ih nedovoljno hrani“, naveo je Orlić.

On je poručio Trifunoviću i da pripazi da mu ne pobegnu još neki članovi pokreta.

„Kako su krenuli, uskoro Trifunović može da menja ime organizacije u – Pokret slobodnog građanina. Građanina Trifunovića, jasno“, konstatuje Orlić.

On je zaključio da se „sav jad i beda u kom se danas nalazi onaj deo političke scene koji sebe naziva „građanistima“ i „drugosrbijancima“ ogleda u činjenici da među njima neki faktor predstavlja pajac poput Sergeja Trifunovića“.

Predsednik PSG Sergej Trifunović je u intervjuu za NIN govorio o bojkotu izbora, previranjima unutar stranke, opozicije, cenzusu…

Kaze da je probni balon spuštanja cenzusa samo betonirao odluku da, kako kaze, „ne učestvujemo u vašarskoj zabavi“.

Tvrdi da će vlast srušiti samu sebe, a smanjenje cenzusa vidi kao njen pokušaj da „napravi opoziciju“.

Sa ovakvim izbornim uslovima svejedno ko će ući u parlament, ocenjuje Trifunović i kaže da najviše navija za Mikija Mausa i Šilju, jer su realniji od bilo koga ko bi sebe „u takvim uslovima i takvom sazivu skupštine nazvao opozicijom“.

Trifunović kaže i da navija za ujedinjenje DS, ali smatra da će takva DS teško moći da opstane u bilo kakvom savezu sa Dverima ili Narodnom strankom. Zato je, prema njegovom mišljenju, raspad SzS pitanje vremena.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *