Orlić: Organizator i inspirator nereda i nasilja je Ðilas

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS)Vladimir Orlić izjavio je  da je organizator i inspirator nasilja i nereda prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima Srbije, u pokušaju da se zauzme vlast, „direktno“ jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Ðilas.

„Svaka bačena kamenica, svaka upaljena baklja, svaki bačeni molotovljev koktel , svaki povređeni policajac, svako uništavanje javne i privatne imovine ljudi u ovoj zemlji neposredno idu na obraz, dušu i odgvornost Draganu Ðilasu“, rekao je Orlić na konferencij za novinare u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Orlić je napomenuo da je sve to Ðilas lično organizovao i platio, te da mu prebacivanje odgovornosti ili krivice neće proći koliko god to pokušavao.

To je, naveo je Orlić, cela istina o tome šta se dešava u Srbiji, i poručio Ðilasu i „svima koji ga prate“ da ih bude stid i sram jer su, kako je naveo, izgleda rešili da obnaroduju da im je cilj nasilno preuzimanje vlasti tako što će celu zemlju da zaustave.

„A kako – tako što će život u ovoj zemlji u potpunosti da ukinu, da blokiraju sve institucije, autoputeve, obustave rad, onemoguće ljudima čak i da dišu, samo da bi se oni dokopali vlasti. Ðilas dobro zna da ga narod u ovoj zemlji neće i da na izborima nema šta da traži i zato pokušava nasilnim metodama, pučem, državim udarima i time što će se prolivati krv po ulicama ove zemlje da dođe na vlast“, rekao je poslanik SNS.

Istakao je da, međutim, tako nešto u Srbiji ne može da prođe, jer narod to neće dozvoliti.

„Ovu zemlju čine dobri i pošteni ljudi, kojima je stalo do njihove države i okruženja, koji cuivaju svoje porodice, ali i svu drugu decu ove zemlje, pa zbog toga Ðilas i njemu slični u ovoj zemlji nemaju šta da traže kada je reč o političkoj budućnosti“, istakao je Orlić.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *