Orban Brnabićki čestitao rođendan

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Mađarske Atilom Pinterom o daljem nastavku saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Ambasador je premijerki Brnabić uručio rođendansku čestitku mađarskog premijera Viktora Orbana, u kojoj je predsednici vlade poželeo puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu, naglasivši značaj dobre saradnje Srbije i Mađarske koja počiva na uzajamnom poštovanju i zajedničkom radu, a koja je primer drugima u regionu.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo odličnim odnosima dve zemlje, istakavši kontinuiranu saradnju u brojnim oblastima društvenog života, kao i značaj organizovanja šeste zajedničke sednice dveju vlada u narednom periodu, a koja bi trebalo da bude održana u Budimpešti.

Takođe, premijerka Brnabić je zahvalila na pomoći koju je Mađarska uputila Srbiji u vidu značajnih medicinskih sredstava tokom pandemije Kovid-19. Ona je ukazala i na kontinuirano povećanje robne razmene između dve zemlje, a u prilog tome navedeno je da je u periodu od januara do jula 2020. godine ostvarena trgovinska razmena u iznosu od 1.018 milijardi evra.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV screenshot

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *