„Optužbe dela opozicije, koje vlast dovode u vezu sa izvozom oružja – notorna laž“

Optužbe dela opozicije, koje aktuelnu vlast dovode u vezu sa izvozom oružja, predstavljaju notornu laž, kažu sagovornici Studija B i ukazuju na dokument koji potvrdjuje da je vlada Mirka Cvetkovića, u vreme kad je predsednik bio Boris Tadić, omogućila izvoz oružja u Jermeniju.

Povodom sve češćih optužbi Borisa Tadića da Srbija izvozom oružja u Jermeniju kvari odnose sa Azerbejdžanom, predsednik Vučić na konferenciji za novinare pokazao je dokument, tj. zaključak Vlade Srbije od 24. maja 2012. godine u kojem stoji da je upravo tadašnja Vlada Mirka Cvetkovica, u vreme kada je Tadić bio predsednik države, saglasna da Ministarstvo ekonomije izdaje dozvole za izvoz naoružanja u Jermeniju.

Iako suočeni sa jasnim dokazima, Boris Tadić i Marinika Tepić nastavili su sa tvrdnjama da je izvoz obustavljen 2006. godine, a da je 2011. godine zbog potreba izgradnje Zastavine fabrike u Bakuu doneta odluka da se izvozi samo tehnologija. To demantuje ministar odbrane Aleksandar Vulin,koji ističe da je ista ta vlada naredne, 2012 godine donela zaključak kojim se omogućava kompletan izvoz za Jermeniju a ta odluka, kaže ministar, još uvek je na snazi.

„Kada pripadanike tajkunskih partija Vučić uhvati u laži, i kada dokaže njihovo licemerje i lažljivost, oni samo nastave da lažu, i nemaju potrebe da objasne ni jedan svoj postupak. Srbija je pravna država i poštuje i sprovodi odluke svih legalnih organa bez obzira šta misli o njima. Sve greške koje pravimo posle 2012. godine su greške koje smo počinili zato što nismo poništili svaki papir koje su partije DOS iz svojih privatnih razloga progurale kroz organe države i učinile ih zakonom. Tadić svoju politiku nije promenio, nekada se izvinjavao Hrvatima prihvatajući da je Srbija kriva za ratove, a danas pljuje Srbiju u Bakuu. “

U svetskoj praksi gotovo da i ne postoje slučajevi u kojima bivši predsednici država koriste ono što su sami radili kako bi napali one koji sada vrše vlast, ocenjuje politički analitičar Božidar Spasić .

Božidar Spasić nema dilemu da iza ovih napada stoje politički interesi Borisa Tadića koji ovakvim napadima pokušava da naruši dobre odnose Srbije sa Azerbejdžanom i Jermenijom.

Spasić ponavlja da u izvozu oružja nema ništa sporno i da svoje oružje izvoze i Amerika, Kina, Rusija Francuska, Nemačka i mnoge druge države pa tako i Srbija ima pravo na to.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *