Opštinsko veće donelo odluku o rebalansu budžeta

Danas je održana 23. sednica Opštinskog veća na kojoj je najpre razmatran i usvojen izveštaj o radu JKP “Komunalac” Lučani za prvih devet meseci. U izveštaju je navedeno da najveći deo prihoda JKP ” Komunalac” ostvaruje od vršenja usluga distribucije vode i iznošenja smeća, što je oko 85 odsto ukupnih prihoda, zatim od pogrebnih usluga i zakupa grobnih mesta u Lučanima i Guči kao i od usluga grejanja u Guči.Za prvih devet meseci ostvaren je prihod od oko 80 miliona što je oko 90 odsto planiranog prihoda. Sredstva od 12 miliona dinara subvencija su upotrebljena za nabavku polovne opreme, neophodne za efikasniji rad javnog preduzeća.

Veće je na sednici utvrdilo i predlog odluke o izmeni odluke o budžetu opštine za tekuću godinu kao i izveštaj o realizaciji budžeta za prvih devet meseci. U izveštaju se navodi da je prihod budžeta ove godine oko 868 miliona dok su rashodi 904 miliona dinara. Izveštajem je iskazan deficit od oko 35 miliona koji će biti namiren iz prenetih a ne utrošenih sredstava iz prethodnih godina.U okviru rebalansa budžeta, veće je donelo odluku da izvrši preraspodelu sredstava za isplatu usluge ličnog pratioca milion i dvesta hiljada, za isplatu protivgradnih strelaca 1,5 miliona, za popravku krova u OŠ Tijanje, učešće za nabavku sportske opreme za halu u Lučanima kao i brojne druge investicije koje su obavljene sa budžeta.

Veće je na ovoj sednici donelo odluku kojom se neizgrađeno građevinsko zemljište razvrstava u poljoprivredno ili šumsko za svrhu utvrđivanja poreza na imovinu. Usledila je i nova odluka o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji opštine kao i odluka o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u opštini Lučani. Utvrđen je i predlog odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na našoj teritoriji kao i predlog odluke o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u oštini Lučani.

Razmatrana je i presuda Upravnog suda u vezi razrešenja načelnika Opštinske uprave u prethodnom mandatu kao i doneto rešenje o imenovanju Jovana Kovačevića, diplomiranog pravnika na mesto direktora Kulturnog centra opštine Lučani u Guči.

O svemu napred navedenom, konačnu reč će dati odbornici na sednici Skupštine opštine koja je zakazana za 29. novembar u Guči.

Radio D/INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *