Opština Zemun rekonstruisala svečanu salu u Kosovskoj ulici

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić otvorio je  svečanu salu u Kosovskoj 9, čija je rekonstrukcija realizovana u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Otkada je sala napravljena, ovo su najozbiljniji radovi. Nastavljamo da pratimo jedinstvenu politiku Vlade Srbije, Grada Beograda i razvijamo našu opštinu. Sala je dobila namenu za koju je napravljena i sada možemo da je koristimo tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Ugrađena je najsavremenija oprema u cilju energetske efikasnosti. Trudili smo se da opremljenost sale na svaki način odgovori potrebama održavanja različitih skupova. Kao multifunkcionalan prostor, dostupan će biti svim građanima Zemuna i Beograda. To će biti centar kulturnog, umetničkog i edukativnog života – rekao je Matić i dodao da su projekti vezani za energetsku efikasnost sprovedeni i u delu opštinskog zdanja. Takođe, dodao je da će biti realizovani projekti koji donose velike uštede u potrošnji energije i utiču na smanjenje zagađenja životne sredine.

U rekonstrukciju prostora uloženo je blizu 25,5 miliona dinara, od čega je projektom unapređenja energetske efikasnosti Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojilo nešto više od 11 miliona, dok je Opština Zemun iz budžeta izdvojila više od 14 miliona dinara.

Iz Ministarstva rudarstva i energetike naglašeno je da je Zemun jedina opština u Srbiji koja je na dosadašnjim konkursima aplicirala i dobila sredstva, kao i da je među prvima realizovala projekat unapređenja energetske efikasnosti.

Ovaj dobro poznati prostor sada ima „novi život” i postaće mesto okupljanja, prezentacija, seminara, konferencija, koncerata i malih scenskih formi. Svečanosti je prisustvovalo rukovodstvo Opštine Zemun, predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, kao i mnogobrojni građani.

INFO 24 / Foto: BeoInfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *