Opština Mali Zvornik kupila Domu zdravlja sanitet i biohemijski analizator

Dom zdravlja Mali Zvornik dobio je novo sanitetsko vozilo i automatski biohemijski analizator.

Sanitet i laboratorijska oprema koštali su ukupno oko 7,5 miliona dinara, a nabavka je, većim delom, finansirana sredstvima iz budžeta opštine.

Deo novca za kupovinu vozila i opreme, u iznosu od oko 600.000 dinara, donirali su lokalni privrednici.

Direktorka ustanove Valentina Ristić zahvalila je lokalnoj samoupravi i privrednicima na vrednoj nabavci za Dom zdravlja, istakavši da su kupovinom saniteta i laboratorijske opreme znatno poboljšani uslovi za primarnu zdravstvenu zaštitu stanovništa i omogućeni bolji uslovi rada za zaposlene u ustanovi.

Ona je istakla da je ovo drugo po redu sanitetsko vozilo koje je opština kupila Domu zdravlja u poslednje tri godine, navodeći da je pre njega, 2017. godine, nabavljeno terensko sanitetsko vozilo, marke Dacia Duster, predviđeno prvenstveno za vožnju u brdovitim i teško dostupnim predelima.

Direktorka malozvorničkog Doma zdravlja podsetila je da je kombi sanitetsko vozilo kupljeno i 2008. godine, dok je Dom zdravlja još bio u sastavu Zdravstvenog centra „Dr Milenko Marin“, a da je automatski biohemijski analizator obnovljen nakon skoro 10 godina od poslednje nabavke, dodajući da je prethodni aparat kupljen 2011. godine i da je prilično dotrajao, te da je bilo pravo vreme za kupovinu novog.

Nabavljeni sanitet, marke Ford Custom L2H2, sa pratećom opremom, koštao je 3.750.000 dinara, dok je vrednost laboratorijske opreme 3.600.000 dinara.

Ristić je rekla da se isporuka vozila i opreme očekuje za 30 do 40 dana, koliko standardno traju procedure po okončanju javne nabavke.

U ovom slučaju, one podrazumevaju uvoz i carinjenje kupljenog vozila i opreme, te pripremu saniteta za upotrebu, koja uključuje opremanje vozila po propisanim standardima, pratećom opremom i signalizacijom.

Direktorka Doma zdravlja navela je i to da su ugovori o kupovini saniteta i biohemijskog analizatora poslati dobavljačima na potpisivanje.

Za INFO 24, Ljiljana Ristanović / Foto: sr.wikipedia

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *