Operski pevač Dragoljub Bajić pristupio Srpskoj naprednoj stranci

Srpskoj naprednoj stranci danas je pristupio Dragoljub Bajić, prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Bajić je pristupnicu Srpske napredne stranke potpisao u centrali stranke na Novom Beogradu, u prisustvu predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića i člana Predsedništva Srpske napredne stranke Nikole Selakovića, koji su mu poželeli iskrenu dobrodošlicu.

Dragoljub Bajić rođen je u Beogradu, gde je i počeo da uči pevanje u Muzičkoj školi “Stanković”, da bi kasnije pohađao Operski studio Narodnog pozorišta i solo pevanje na Fakultetu muzičkih umetnosti.

Bajić je osvajao brojne nagrade od kojih se izdvajaju prve nagrade na takmičenjima “Vojislav Vučković”, “Petar Konjović” i “Lazar Jovanović”.

Laureat je Republičkog takmičenja solo pevača (2003), dobitnik specijalne nagrade za najbolje izvođenje na Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine 2003. godine u Beogradu i laureat istog takmičenja 2008. godine.

Solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu postao je 2003. godine. Ostvario je brojne uloge basovskog faha, redovni je gost operskih kuća u Novom Sadu i Sarajevu, a koncertno nastupa širom Srbije.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *