Oko 900 radnika na ulicama čisti sneg

Komunalne službe su potpuno spremne, a na ulicama je trenutno oko 900 radnika iz različitih gradskih preduzeća koji sčiste ulice, trotoare, autobuska stajališta i prilaze domovinma zdravlja, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je u uključenju za TV Prva rekao da je sneg počeo da pada sinoć oko 20 sati prvo u Mirijevu pa u drugim delovima grada i da je napadalo u proseku oko 10 centimetara snega, dok je u višim delovima grada viši i snežni pokrivač.

Naveo je da je jutros oko pet sati u Karađorđevom parku izmereno oko četiri centimera snega, a da ga je u međuvremenu još napadao.

Očekuje se, kaže, prema prognozi meteorologa, da sneg pada do sutra u 13 ili 14 sati i da napada novih 15 centimetara snega.

„Mi smo u trećem stepenu pripravnosti što znači da na ulici imamo 70 veliki kamiona za čišćenje snega, 22 manja vozila za manje i uže ulice, 15 mašina i ukupno 124 ljudi“, rekao je Vesić.

Radnici, kako navodi, rade u smenama po 12 sati, a treći stepen pripravnosti ostaće na snazi sve dok bude padao sneg.

Vesić kaže da su u vanrednom stanju promenjeni prioriteti čcišćenja ulica, da se uobičajeno čisti u prvom prioritetu oko 1.800 kilometara gradskih ulica kojim ide gradski prevoz i oko 300 kilomaetera državnih puteva.

„Sada smo malo taj prioritet promenili, na snazi je vanredno stanje i zbarana rada gradskog prevoza tako da nam je prvi A prioritet 32 koridorske linije koje imamo za prevoz od 5.30 do osam i od 17.30 do 20 sati i onih 17 koridorskih linija u prigradskim opštinama”, rekao je Vesić.

Naveo je da se potom u prvom B prioritetu čiste sve ostale ulice koje su nekada bile u prvom prirotetu, a sada ne spadaju u ove koridoske linije.

„Na taj način održavamo javni prevoz”, rekao je Vesić.

Naveo je da je tokom noći baceno oko 380 tona soli i 150 tona agregata.

Na čišćenju ulica, kako je rekao, osim radnika “Beograd puta”, angažovani su i radnici “Gradske čistoće” i “Zelenila”.

“Komunalne službe su potpuno spremne i 24 sata koliko se očkueje da pada sneg izaćićemo na kraj sa tim. Vreme je takvo da nas čeka 20 stepeni već u subotu”, naveo je Vesić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *