Ognjenović o izjavama Marinike Tepić: Opet laži Đilasovih glasnika

Relja Ognjenović, zamenik direktora RF PIO, oglasio se danas povodom netačnih optužbi i paušalnih ocena u izjavi Marinike Tepić objavljenoj u pojednim medijima.

– Dok smo mi u Fondu PIO, u periodu pandemije, ulagali maksimalan napor da svaki penzioner na vreme dobije penziju, uvećanu za 5,4 odsto, isplaćivali jednokratnu pomoć penzionerama od 4.000 dinara, isplaćivali novčani iznos kao uvećanje uz penziju za korisnike sa nižim penzijama i obezbedili da lekari specijalisti od nove godine imaju platu veću za 20%, oni su se bavili neistinitim napadima na državu, vlast i pojedince i izmišljali da su plantaže koka nosilja plantaže marihuane. U periodu dok su oni bili na vlasti, prosečna penzija 2002. godine bila je 100 evra, dok prosečna penzija u avgustu 2020. godine iznosi 236 evra. Koliko je poboljšana finansijska održivost Fonda pokazuje podatak da je 2012. godine država dotirala Fond sa 48,2% dok je nivo dotacija po istom osnovu u 2019. godini iznosio 25,3%. Nemamo vremena za njihove laži, radimo i dalje na modernizaciji Fonda PIO, što nam je zakonska obaveza i razvojna strategija, kao i na pripremi isplate penzija uvećanih za 5,9% od januara sledeće godine.

Da se osvrnem i na ugovor koji pominje Marinika Tepić, ističući da je postupak sproveden u periodu korone, što naravno nije istina. Ova nabavka je bila neophodna jer Fond, pre svega, ima zakonsku obavezu da formira elektronski dokument. Otvoreni postupak javne nabavke pokrenut je 23. jula 2019. godine, sproveden na zakonit i ispravan način i definitivno završen 24. marta 2020. godine, potpisivanjem ugovora sa najpovoljnijem ponuđačem. Ostaje pitanje za koga i u čijem interesu radi dokazani lažov Marinika Tepić!

Takođe, nije mi jasno zašto Mariniki Tepić smeta što sa 30 godina života radim tako ozbiljan posao, koji obavljam krajnje odgovorno i posvećeno, a nije im smetalo kada je Nebojša Malenković, potpredsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, sa 24 godine života upravljao sa 10,5 milijardi u Fondu za kapitalna ulaganja APV. Dvostruki aršini su i u ovom slučaju na snazi.

Napomenuću i to da sam sa 24 godine, kao član Veća gradske Opštine Voždovac, bio zadužen za saobraćaj i asfaltiranje, i u tom periodu je asfaltirano 100km puteva na Voždovcu, postavljeno preko 60 stajališta, od čega 15 „pametnih“. Kao predsednik Saveta za bezbednost u gradskoj Opštini Voždovac, sprovodio sam akcije kao što je podela rotacionih sredstava za poljoprivrednike, dva puta smo podelili sedišta za bebe, kacige za motocikliste, pakete prve pomoći i ostale brojne aktivnosti.

Dok je njen šef Dragan Đilas zaduživao grad i zatvarao vrtiće, a svojim drugovima plaćao rentu, mi smo na Voždovcu renovirali i otvarali vrtiće i domove zdravlja. Đilasa očigledno samo interesuju milioni Fonda PIO kojima želi da upravlja onako kako je upravljao budžetom Grada Beograda, iz koga je za svoj račun „izvukao“ 619 miliona evra. Tada je kao najveću investiciju Demokratske stranke napravio Pazl grad, koji nije ni bio otvoren, a kasnije postao ruglo i stecište narkomana. U njegovu izgradnju potrošeno je 350.000 evra budžetskih sredstava građana Voždovca i Beograda, a cela procedura nabavke i izvođenja radova je sprovedena na nezakonit način. Još jedan propali projekat je sa Đilasovim potpisom – replika Terazija na Novom Beogradu, za čiju je gradnju utrošeno čak 60 miliona dinara, dok stanovnici Ripnja u to vreme nisu imali vodu. Mnogo je takvih projekata nastalo u Đilasovo vreme.

Ovo je još jedan napad ne samo na Relju Ognjenovića, već novi napad na porodicu Aleksandra Vučića i još jedan vid pritiska da odustane od borbe za bolju Srbiju. Ovo je napad na borbu protiv mafije u državnim organima i preduzećima. Ovo je napad onih koji bi najviše trebalo da brane Srbiju, Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, a bave se samo napadima na njega, Andreja, Danila i njima odane ljude. Ali, borićemo se i pobedićemo. Predaja nikada nije bila opcija. Živela Srbija – navodi Ognjenović u saopštenju.

INFO 24 / Kurir / Foto: glasnacije.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *