ODRŽANA SVEČANA DODELA OSKARA!

„Zemlja nomada“ proglašen je najboljim filmom na 93. dodeli Oskara. Nesvakidašnji roud-muvi ovenčao se sa još dve statuete – najbolju režiju, Kloi Žao, i glavnu glumicu, Frensis Makdormand. Entoni Hopkins osvojio svog drugog Oskara za ulogu u filmu „Otac“. Najbolji strani film – „Još jedna tura“.

Američko-kineska rediteljka Kloi Žao osvojila je Oskara za najbolju režiju za film “Zemlja nomada” (Nomadland), postavši tako tek druga žena u istoriji dodele nagrada Američke filmske akademije koja je osvojila priznanje u toj kategoriji.

– Ovo je bilo jedinstveno putovanje zahvaljujući ovom filmu. Verujem da su ljudi dobri čim se rode. Oduvek sam pronalazila dobrotu u ljudima, gde god sam ih srela širom sveta. Ova nagrada je za sve koji su me nadahnuli da koračam dalje. Oskar posvećujem svima koji su dobri jedni prema drugima bez obzira na sve okolnosti – rekla je.

Bosanskohercegovači film Quo vadis, Aida je ostao bez zlatne statue, dobitnik je danski film Another round (Još jedna tura). Režiser Tomas Vinterberg je Oskar posvetio tragično preminuloj ćerki.

Oskar za najbolji film…

… otišao je u ruke Zemlje nomada! Glumica i producentkinja Frensis Makdormand zamolila ljude da, čim to bude moguće, pohrle u bioskope i pogledaju sva nominovana ostvarenja, a onda i vučjim zavijanjem pozdravila sve nomade.

Kineskinja Kloi Žao najbolja rediteljka!

Oskar za najbolju režiju otišao je u ruke Kloi Žao za ostvarenje Zemlja nomada, koja je postala tek druga žena da podigne zlatnu statuetu u toj kategoriji.

Drugi Oskar za Entonija Hopkinsa

Trideset godina od kada je Oskarom nagrađen za ulogu Hanibala Lektera u trileru Kad jaganjci utihnu, ser Entoni Hopkins dobio je svoju drugu statuetu za najboljeg glavnog glumca i to za ulogu u ostvarenju Otac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet