Održana 97. sednica Gradskog veća

Na 97. redovnoj sednici Gradskog veća, na dnevnom redu bilo je 39 tačaka na razmatranju. Članovi Gradskog veća su na današnjem zasedanju utvrdili Predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2020. godinu i uputili odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Utvrđen je predlog odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i
predlog zaključka o usvajanju plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2020. godinu.

Predlog kadrovskog plana za 2020. godinu u Gradskoj upravi grada Valjeva, Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi budžetske inspekcije i Službi interne revizije grada Valjeva bio je na dnevnom redu današnjeg zasedanja i isti je usvojen.

Gradsko veće je dalo saglasnost na konačni nacrt javnog ugovora o javno – privatnom partnerstvu za obavljanje delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva, zatim saglasnost na program korišćenja JKP “Toplana – Valjevo“ iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu, kao i saglasnost na treću izmenu i dopunu programa poslovanja JKP “Vodovod – Valjevo“ za 2019. godinu, zatim saglasnost na drugu izmenu i dopunu programa JKP “Polet “ Valjevo za 2019. godinu i saglasnost na treću izmenu i dopunu programa korišćenja subvencija JKP “Polet “ Valjevo iz budžeta grada Valjeva za 2019. godinu.

Na jučerašnjem zasedanju razmatrani su Izveštaji o realizaciji programa poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni “Kolubara“, JKP “Vidrak“ Valjevo, JKP “Polet“ Valjevo, JKP “Toplana-Valjevo“ i JKP “Vodovod – Valjevo“ za period od 01.01.2019. godine do 30.09.2019. godine.

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog Odluke o poveravanju poslova snabdevanja vodom za piće naseljenog mesta Stave sa seoskog vodovoda Stave, izmenu Odluke o poveravanju poslova upravljanja i održavanja seoskog vodovoda Žabari i predlog odluke o izmeni Odluke o poveravanju poslova upravljanja i održavanja seoskog vodovoda u Gornjoj Grabovici.

Takođe je utvrđen predlog Odluke o obavljanju poslova sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Odluke o snabdevanju toplotnom energijom kao i predlog Odluke o upravljanju komunalnim otpadom.

Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Valjeva, predlog odluke o prestanku važenja Odluke o pružanju pravne pomoći građanima, predlog Odluke o podizanju istraživačkog spomenika, predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju kamenoloma „Ravnje“, kao i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Vidrak“ Valjevo bili su takođe na razmatranju i isti su usvojeni.

Članovi Gradskog veća su razmatrali rešenja koja se odnose na podnete žalbe o dodeli stipendija talentovanim učenicima i naknadi štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *