Održana 72. Sednica opštinskog veća

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća, opštine Gornji Milanovac, usvojena je 41 tačka Dnevnog reda. Osim usvajanja programa poslovanja javnih ustanova i preduzeća, kao i finansijskih planova obrazovnih ustanova, odbornici su danas usvojili i Odluku o izradi i izmeni planova generalne regulacije za naseljeno mesto Gornji Milanovac i za novu radnu zonu „Srčanik“ u Klatičevu, zbog izgradnje pristupne saobraćajnice ka petlji u Takovu.

Po osnovu Predloga programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac, 30% od naplaćene kazne za prekršaj pripada lokalnoj samoupravi na čijoj teritoriji je prekršaj napravljen.

Još jedna novina od sledeće godine odnosi se na rad Narodne kuhinje koja funkcioniše u okviru Crvenog krsta, naime, umesto dosadašnjih 6 , korisnici će obroke dobijati svih 7 dana u sedmici, odnosno u sledećoj godini svih 366 dana.

Danas je najavljena i izgradnja novog Vatrogasnog doma na novom prostoru koji će u potpunosti ispunjavati propisane standarde.

Opština Gornji Milanovac, u saradnji sa Ministarstvom unutrasnjih poslova i sektora za vanredne situacija, prihvatila je na sebe da obezbedi plac za izgradnju novog Vatrogasnog doma pošto postojeći ne ispunjava standarde – rekao je Djan Kovačević, predsednik opštine i dodao – širenje grada i izgradnja novih kapaciteta za stanovanje u tom delu onemogućava kvalitetno funkcionisanje vozila ove službe. Najavljena je do kraja godina i nabavka novih vozila za koja trenutno nema raspoloživih garažnih prostora u okviru postojećeg Vatrogasnog doma, tako da će osim prostora za zgradu biti opredeljen i deo sredststva za izradu projektne dokumentacije i sve to dostaviti Republici kako bi se u doglednom periodu izgradila zgrada za vatrogasnu jedinicu, jer smatram da je rešenje ovog pitanja neophodno za Gornji Milanovac i sve građane- zaključio je Kovačević.

Usvojena je i izmena načina izbora Saveta mesnih zajednica, pa će se ubuduće obavljati kao izbor za odbornike s tim što će prvi izbori po novim pravilima biti održani u narednih 6 meseci. Danas je usvojeno i rešenje o davanju saglasnosti na Ugovor o regulisanju odnosa Opštine Gornji Milanovac i preduzeća „Autoprevoz“ Čačak povodom obezbedjenja prava na besplatan prevoz i prevoz sa popustom povlašćenim kategorijama putnika i lica koja u skladu sa zakonom, pravo na prevoz ostvaruju o trošku opštine. Odbornici su usvojili i rešenje o otvaranju aproprijacije kao i plan zimskog održavanja ulica, lokalnih i negategorisanih puteva na teritoriji opštine Gornji Milanovac a doneta je odluka da će 16 mesnih zajednica na seoskom području dobiti raonike za čišćenje snega.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *