Održana 7. sednica Skupštine Grada Niša

U velikoj sali Oficirskog doma u Nišu održano je sedmo zasedanje Niškog parlamenta. Na početku zasedanja Skupštine odbornici su odali počast preminulom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju.

U dvodnevnom zasedanju Skupštine Grada Niša, koje je održano 30. novembra i 1. decembra, gradski odbornici razmatrali su 38 tačaka.

Odlukama odbornika smanjen je rashod u budžetu za 165 miliona dinara u odnosu na prvobitni planirani iznos, pa on sada iznosi 11 milijardi, 198 miliona dinara. Zbog epidemije virusa korona brojni projekti nisu realizovani pa je to uslovilo da se obim budžeta smanji za 1,46 odsto, dok je transfer gradskim opštinama povećan za 35 miliona.

Odbornici su na sednici raspravljali i o izmenama programa poslovanja JP Direkcija za javni prevoz, JP „Niš stan“, Narodnog pozorišta, Apotekarskih ustanova, i SC „Čair“, kao i o Statutu Ustanove „Mara“. Razmatrane su izmene i planovi generalne regulacije područja u niškim opštinama, prosečne cename kvadrata nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu naredne godine, kao i odluka o načinu regulisanja duga zakupaca gradskih poslovnih prostora za april, maj i jun ove godine. Usvojena je i odluka o proširenju delatnosti JKP „Gorica“ čija će nadležnost, u narednom periodu, biti i održavanje zelenih površina na grobljima. Ovaj posao je do sada obavljalo JKP „Mediana“.

Odbornici su imenovali novog v.d. direktora Narodnog univerziteta, kao i članove školskih odbora u nekoliko škola. Određeni su i članovi nadzornih odbora Ustanove „Mara“, Sportskog centra „Čair“ i Upravnog odbora odmarališta Divljana.

Izabrani su  predsednici i članovi devet skupštinskih komisija i saveta, a usvojena je i Odluka o dopunama Odluke o naknadama odbornika, predsednika i članova radnih tela, koja propisuje da odbornik sa invaliditetom može ostvariti naknadu u iznosu od 20% od prosečne neto mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku, radi nesmetanog obavljanja funkcije odbornika.

INFO 24 / Foto: ni.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet