Održan pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save

U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada je pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen lider Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“.

Pomenu, koji je služio vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan, prisustvovali su supruga Olivera Ivanovića, Milena, sa sinom, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Prisustvovali su i ministri Nebojša Stefanović, Branko Ružić, Nenad Popović, Zoran Ðorđević, Rasim Ljajić, Mladen Šarčević, Goran Knežević, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, zamenik direktora te kancelarije Petar Petković i državni sekretar u MSP Veljko Odalović.

Poštu ubijenom Ivanoviću odali su članovi porodice, prijatelji, ali i veliki broj građana.

U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje „da ne zaboravljamo naše ljude i da ih nikada nećemo zaboraviti“.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, u 8.15 sati ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.

Dvogodišnji pomen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održan i u Kosovskoj Mitrovici u 10 sati na mestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *