Odbornici Skupštine opštine Bogatić usvojili su odluku o budžetu za 2023 godinu

Odbornici Skupštine opštine Bogatić usvojili su odluku o budžetu za 2023. godinu, koji je projektovan na 1.055.200.000 dinara.


Budžet za iduću godinu je na istorijskom maksimumu, realan, stabilan i optimalan. Izražavam veliko zadovoljstvo podrškom odbornika predlogu budžeta i upućujem im iskrenu zahvalnost na aktivnom učešću na današnjoj sednici.


Trenutnom rukovodstvu opštine i meni kao predsedniku, najvažnija je stabilizacija budžeta i javnih prihoda i poslovanje opštine bez značajnijih problema, uz vraćene dugove iz prethodnog perioda i uredno i blagovremeno otplaćivanje ranije uzetih kredita.


Budžet za 2023. godinu u sebi sadrži sve principe koji nas, koji ga usvajamo čini delom jedne ozbiljne i odgovorne politike. Ključne vrednosti koje budžet donosi jesu unapređenje funkcionisanja opštine, razvojna opredeljenost i jasna prioritizacija investicija, solidarnost i izražena socijalna komponenta, odnosno adekvatnost budžeta trenutnoj situaciji koja je bila i ostaće krajnje izazovna.


Važno je napomenuti da je vođeno računa o ravnomernoj zastupljenosti mesnih zajednica uz pridržavanje načela prioriteta u odlučivanju. Verujem da ćemo sa novim budžetom uspeti u nameri da damo potreban doprinos bržem privrednom razvoju naše lokalne zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *