Odata počast radniku „Beogradskih elektrana” poginulom za vreme NATO bombardovanja

Član Gradskog veća Slobodan Šolević položio je danas venac na spomen-obeležje Slobodanu Trišiću, radniku Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane”, koji je poginuo 4. aprila 1999. godine na svom radnom mestu za vreme NATO bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Vršilac dužnosti direktora JKP-a „Beogradske elektrane” Vanja Vukić podsetio je tom prilikom da su na današnji dan pre 24 godine NATO agresori izvršili bombardovanje civilne infrastrukture u Beogradu.

– Pogođen je rezervoar sa mazutom prilikom čega je nastradao i naš kolega Slobodan Trišić. Nakon ovog bombardovanja veći deo našeg grada je ostao bez toplotne energije, a bitno je reći da je reč o civilnoj infrastrukturi koja nije bila stavljena u vojne svrhe. To znači da su štetu trpeli obični građani – rekao je Vukić.

On je naglasio da je SR Jugoslavija jedina evropska zemlja koja je bombardovana posle Drugog svetskog rata, a na kraju 20. veka.

– Ovo mesto je još jedno u nizu civilnih objekata u Beogradu koje agresor nije štedeo u tom naletu. Tih dana nisu gađana samo energetska postrojenja već i škole i bolnice. Pogibija Slobodana Trišića je nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu i prijatelje koji ga se danas sećaju sa ponosom. Ponosni smo na jednog hrabrog čoveka koji je tih dana, kao i svaki put do tada, revnosno obavljao svoju dužnost. Neka počast Slobodanu Trišiću ujedno bude i počast svim radnicima koji su poginuli tokom bombardovanja 1999. godine. Na nama je da ih pamtimo, jer svaka ozbiljna država čuva prošlost od zaborava i u tome vidi preduslov za svoju budućnost – rekao je Vukić.

Vence su položili i članovi porodice Trišić, predstavnici menadžmenta, sindikata „Beogradskih elektrana” i kolege.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *