Od početka epidemije virusa korona u Čačku preminulo pet osoba

Od početka epidemije, na području Moravičkog okruga od posledica Kovida-19 preminulo je ukupno sedam osoba, saopštio je danas šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka Dr Mihailo Luković.

“Do sada smo registrovali pet umrlih na teritoriji Čačka, jednog na teritoriji Gornjeg Milanovca i jednog sa teritorije Ivanjice”, precizirao je Dr Luković.

Tokom prethodnog dana u okviru bolnice odrađeno je 35 brzih testova. Tim pacijentima će se naknadno raditi testiranje brisa, a ovi testovi služe kako bi terapija bila započeta odmah, saopštio je Radni tim.

“U prethodna 24 sata kroz prijemnu ambulantu bolnice prošlo je 11 pacijenata od toga su bila tri prijema na infektivno odeljenje tako da sada u bolnici imamo 22 pacijenta sa srednjom kliničkom slikom i dva pacijenta na respiratoru i oni su sa teškom kliničkom slikom. Juče je jedan pacijent poslat na dalje lečenje u KC Kragujevac”, izjavio je v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Mirosalv Sretenović.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) izvestila je da su prethodnog dana uputili 48 testova na analizu i rezultati se očekuju tokom dana. Danas su pripremljena 54 testa.

U privremenoj bolnici u sportskoj hali u Atenici trenutno se nalazi pet pacijenta, četiri iz Čačka i jedan iz Gornjeg Milanovca i tokom dana se očekuje smeštanje novih lakše obolelih osoba.

Na području Gornjeg Milanovca pojačana je aktivnost službe ZZJZ, gde je posle aktivnog istraživanja 81 lice stavljeno u izolaciju, a kompanija Metalac je odlučila da na određeno vreme prekine rad.

U domovima za stare nema lica sa povišenom temperaturom.

U kovid ambulanti Ljubić obavljena su 24 pregleda, od toga 17 sa povišenom temperaturom, devet je poslato u laboratoriju, a isto toliko na testiranje.U izolaciji Doma zdravlja bila su tri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan je poslat u Opštu bolnicu. 

Policijska uprava izveštava da je na merama praćenja samoizolacije 288 lica, a da je zbog prekršaja mera policijskog časa i zabrane okupljanja protiv dva lica podnela krivične prijave i protiv tri prekršajne.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *