Od koronavirusa 121 novoobolelih, preminula jedna osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 121 slučajeva korona virusa, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva zdravlja. Od posledica virusa preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 758. Testirano je 6.700, ukupno milion i 173.582 osoba.

Trenutno u bolnicama se nalazi 283 pacijenata obolelih od kovida-19, od kojih je 20 na respiratorima, a procenat smrtnosti je 2,22 odsto.

Od početka pandemije u Srbiji je od korona virusa obolelo 34.193 osoba.

Krizni štab odlučio je posle današnjeg sastanka da će svi ugostiteljski objekti bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima od sutra raditi do 23 časa.

Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje. U poređenju sa prethodnom nedeljom, primetan je trend porasta i rizik je 19 posto veći.

Nova mera je da svi objekti rade do 23 sata. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje.

Nacionalni savetnik za zdravlje Dragoslav Popović rekao je za RTS da maska pomaže da se odbranimo od virusa, ali i da zaštitimo druge ako smo potencijalni nosioci virusa.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek apelovao je na sve institucije u Novom Pazaru da budu u pripravnosti jerkorona “neprimetno” dolazi u taj grad, kao i da se pacijenti sa simptomima koji ukazuju na koronavirus pravovremeno jave u kovid ambulante.

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od 12. oktobra dozvoli ulazak bez negativnog pi-si-ar testa za građane Republike Srbije.

INFO 24 / Tanjug / Foto: EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *