Od 1. septembra „Oko sokolovo” kontroliše i redovno parkiranje

Od 1. septembra u 93 ulice sistem „Oko sokolovo” počinje da kontroliše i redovno parkiranje, znači one koji plaćaju parking putem sms poruke i samim tim više neće biti potrebe za ljudima koji će preći na druge poslove.

To je i razlog što smo od 1. avgusta uveli elektronsku kartu umesto ostavljanja cedulje na automobilima, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući na TV Pink  najavio da će od 1. aprila sledeće godine sistem „Oko sokolovo” dobiti kamere koje će snimati asfalt i kako kamera snimi rupu, poruka će se sa geopozicijom oštećenja automatski slati dežurnoj službi JKP „Beograd-put” koja će u roku od 24 sata izaći i sanirati problem.

– Od 1. aprila kamere će snimati i kontrolisati i bašte ugostiteljskih objekata, u smislu da li je neko izašao van onoga za šta ima dozvolu ili je bašta postavljena na mestu za koje nije ni dobijena nikakva dozvola – najavio je Vesić.

On je dodao da će se sistem „Oko sokolovo” najkasnije do 1. oktobra proširiti na još oko 50 ulica. – U zonskom sistemu parkiranja imamo ukupno oko 600 ulica, ali idemo postepeno, radimo samo ulice koje su najugroženije i to daje rezultate – istakao je Vesić.

Kako je rekao, za pet dana od kad su počele da se naplaćuju kazne, ove 93 ulice su mnogo prohodnije i konačno gradski prevoz može da normalno funkcioniše.

– Za prva četiri dana poslali smo 1.348 prekršaja, a njihova ukupna vrednost je oko 22 miliona dinara. Među tim bahatim vozačima imali smo 77 onih koji su kažnjeni dva puta, 24 tri puta, 16 četiri puta, i 5 koji su kažnjeni pet puta – naveo je zamenik gradonačelnika.

Vesić je zamolio građane da budu strpljivi jer ako vide negde bahato parkiran automobil to ne znači da vozač nije kažnjen.

– Tek za oko mesec dana znaćemo prave efekte ovog sistema, a osnovni cilj njegove primene je zaštita savesnih ljudi i da se u Beogradu zna red – zaključio je Vesić.

INFO 24 / Beoinfo / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *