Obrenovac: Naselje Breska dobilo grejanje

U naselju Breska ove nedelje završena je izgradnja toplifikacione mreže. Reč je o investiciji vrednoj 46 miliona dinara a zahvaljujući ovim radovima na toplifikacionu mrežu priključeno je oko 60 domaćinstava.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ,,Toplovod” Boris Ivković izrazio je zadovoljstvo zato što je danas naselje koje se nalazi odmah uz TENT priključeno na grejanje.

Ukupna dužina mreže je oko 2 kilometra. Ove godine smo priključili oko 250 domaćinstava i ako izračunamo da je svaka kuća trošila po 10 tona uglja, vidimo znatan napredak i u ekološkom smislu. Mi ovde ne stajemo, započinjemo radove ka primarnom odvojku za podstanicu 45A, to je novi konzum u naselju Muzička kolonija. Takođe počinjemo radove na takozvanom delu ,,mini Breska”, to je grupa kuća koji će dobiti svoju podstanicu i oni će ove zime uživati u blagodetima grejanja, po čemu je Obrenovac poznat – dodao je Ivković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom razgovora sa meštanima istakao je da se ovim radovima ispravlja višedecenijska nepravda.

Ovi ljudi su od 90-ih godina lagani da će dobit grejanje i na kraju su i digli ruke. Oni se nalaze na korak od elektrane i danas se mi radujemo sa njima. Na poklon meštanima smo doneli i knjige u kojima piše da je Breska najstarije naselje u Obrenovcu i ono datira iz 1536. godine. – naglasio je Čučković.

Direktor Biblioteke ,,Vlada Aksentijević”, Vukašin Ljuština podelio je meštanima knjigu ,,Puls varoši” u kojoj piše da to naselje datira iz 16 veka.

Mi želimo da pokažemo građanima da zaista pišemo i dokumentujemo istoriju našeg grada. U pripremi imamo dva nova naslova, jedan će izaći do kraja godine i obrenovčani mogu očekivati jedno veliko iznenađenje gde će imati priliku da se podsete na stare dane – najavio je Ljuština.

Meštanin ovog dela Obrenovca Vukosavljević Petar izrazio je zadovoljstvo zato što je naselje Breska napokon priključeno na toplifikacionu mrežu. On je kazao da je ovaj projekat pravi primer saradnje mesne zajednice sa Gradskom opštinom Obrenovac.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *