Obradović: Drago mi je da su građani Rače zadovoljni radom Jedinstvenog upravnog mesta

          „Drago mi je što su građani Rače zadovoljni radom Jedinstvenog upravnog mesta i da se prvi rezultati vide. Rača je jedna od 14 jedinica lokalne samouprave koje imaju JUM, još 11 je u pripremi i sve pohvale rukovodstvu opštine Rača, koje se za ovaj, omiljeni projekat gradova i opština u Srbiji, čija je suština unapređenje usluga na lokalu, pripremilo i pre samog apliciranja. MDULS je podržalo različite projekte u Rači sa preko 23 miliona dinara u prethodne dve godine, što govori o tome da ljudi u Rači i rukovodstvo opštine vole svoju opštinu i da su posvećeni unapređenju i poboljšanju uslova života u njoj“, poručila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović nakon obilaska JUM-a u opštini Rača, razgovora sa lokalnim rukovodstvom i obilaska PU „Naša radost“.

          Ona je istakla da je MDULS podržalo sa šest miliona dinara opremanje dela objekta PU „Naša radost“, čime je omogućeno da već od septembra 350 mališana bude primljeno u ovaj vrtić i navela da je današnja poseta i obilazak radova na terenu dokaz da je novac uložen na pravo mesto. Obradović je podsetila da je MDULS podržalo i druge projekte u Rači, kakav je formiranje zajedničkog pravobranilaštva za opštine Lapovo, Batočina i Rača kroz međuopštinsku saradnju i pohvalila još jednom rukovodstvo opštine za namensko trošenje sredstava dobijenih preko MDULS. Ona je ovom prilikom najavila i podršku završetku radova na Domu kulture u selu Vučić, jer rad ovakvih ustanova može značajno popraviti kvalitet života na selu.

          Ministarka Obradović apelovala je iz Rače na građane Srbije da se vakcinišu, posebno na mlade, ističući da je država obezbedila sve preduslove kako bi zaštitila svoje stanovništvo od Kovida 19 i navela da je vakcinacija pitanje nacionalne bezbednosti, pozivajući građane da vakcinacijom zaštite sebe i druge, ali i svoju državu.

          „Rača nije među najboljima u Srbiji kada je vakcinacija u pitanju. Razgovarali smo da pored punktova za vakcinaciju u DZ Rača i dve ambulante, nastave sa radom i mobilni timovi, jer samo vakcinacijom možemo stići do kolektivnog imuniteta. Lečenje obolelog od Kovid 19 virusa košta državu mnogo, gotovo 90 odsto preminulih su bili nevakcinisani, a država je učinila sve da imamo besplatne vakcine u dovoljnim količinama. Zato apelujem još jednom da se vakcinišete, posebno mladi, a država će sprovesti kampanju i kroz nagradnu igru i putem različitih olakšica za vakcinisane, da dodatno motiviše građane za imunizaciju“, poručila je Obradović.

          Na svečanoj sednici SO Rača, koja je održana povodom obeležavanja Dana opštine, ministarki Obradović dodeljena je nagrada za izuzetan doprinos napretku opštine.

          Ona je ovom prilikom izjavila da nagradu prima u ime zaposlenih MDULS, ali i svih  zaposlenih u lokalnoj samoupravi, jer se samo zajedničkim radom mogu ostvariti vidljivi rezultati koji imaju pozitivan uticaj na svakodnevni život građana.

          „Ravnomeran razvoj lokalnih samouprava jedan je od prioritetnih zadataka Vlade Srbije, a cilj je da u svakom gradu i mestu u Srbiji građani imaju na raspolaganju isti kvalitet usluga kao i u Beogradu. Na nama je da sačuvamo sve ono što je sagrađeno i stvoreno na talasu reformi koje je pokrenuo predsednik Republike Srbije“, poručila je Obradović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *