Obnovljeno još jedno dečje igralište u Rakovici

Obnovljeno dečje igralište u Ulici Mile Dimić u naselju Stara Rakovica i mališanima podeljeni novogodišnji paketići

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da u okolini ovog igrališta živi oko 10.000 građana, te da je ono urađeno po svim standardima, sa gumenom podlogom, rekvizitima koji su prilagođeni deci, klupama i šah-tablama.

– Zadovoljan sam što smo pred Novu godinu obradovali ljude i decu koji žive u ovom delu grada. Na ovaj način pokazujemo da Grad vodi računa o tome da Beograd postane prijemčiviji za ljude. Ovaj, ali i svi drugi parkovi koje smo uradili, na najbolji način pokazuju šta je suština politike koju vodimo. Naša osnovna politika je da Beograd postane grad za ljude, a to znači da ljudi u svom okruženju moraju imati park za decu, prostor za odmor, biciklističku stazu, dobar javni prevoz, uređene ulaze i drugo. To znači da je grad human i da odgovara ljudima – istakao je Vesić i izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja dece na igralištu, što pokazuje da je baš ono mališanima nedostajalo.

Prema njegovim rečima, igralište za decu je urađeno na inicijativu građana, uz pomoć Opštine Rakovica. „Gradsko zelenilo”, kako je naveo Vesić, potpuno je ovladalo tehnikama, tako da parkovi ne zaostaju za onim u razvijenijim zemljama.

Park se sastoji iz dva dela, sa prostorom za dečju igru i zabavu u prirodi, bezbednim podlogama, penjalicom, klackalicom, ljuljaškama, ali i prostorom za starije sugrađane – ljubitelje šaha i klupama za odomor. Postavljena je nova rasveta, izgrađeno novo stepenište i obnovljeni prilazi zgradama.

INFO 24 / Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *