Obeležena godišnjica pobede branilaca Beograda nad Turcima 1456. godine

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević zajedno sa ambasadorom Republike Mađarske Atilom Pinterom povodom obeležavanja godišnjice pobede branilaca Beograda nad Turcima 1456. godine položila je venac na spomenik podignut u njihovu čast.

„Ne smemo da zaboravimo da su se u ovoj bici Mađari i Srbi borili zajedno za svoju slobodu i nezavisnost“, istakao je ambasador Mađarske Atila Pinter.

On je ukazao da zajedničko obeležavanje ovog događaja pokazuje da su mađarsko – srpski odnosi i po istorijskim merilima dosegli izuzetno visok nivo bez presedana.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević istakla je da je vest o prvoj velikoj pobedi hrišćana nakon pada Carigrada doprinela da je Beograd proglašen bedemom hrišćanstva.

„Danas smo ovde sa ponosom, zajedno sa ambasadorom Mađarske, položili venac na spomenik koji je podignut u čast branilaca Beograda. Naše dve zemlje su i danas zajedno, delimo zajedničke vrednosti, veliki smo prijatelji, poštujemo se i sarađujemo na najvišem nivou i produbljujemo dalje odnose“, istakla je Kisić Tepavčević. 

Obeležavanju godišnjice pobede branilaca Beograda nad Turcima 1456. godine prisustvovala je i direktorka JP Beogradska tvrđava Marija Reljić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *