Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Pozorištu „Duško Radović”

U Pozorištu „Duško Radović” održana je manifestacija povodom obeležavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. 

Nakon što su prisutni pogledali promotivni spot „Jedan je svet Beograd, isti za sve Beograd”, posvećen osobama sa invaliditetom, prisutnima se obratila Ivanka Jovanović, kao i mlada članica Saveza distrofičara Srbije Anđela Dimitrijević, nakon čega je usledio koncert „Muzički vremeplov” u izvođenju članova Udruženja „Nebograd” potpomognutih operskim pevačima Natašom Ristić i Nikolom Mikićem.

Na javnom konkursu za finansiranje projekata koje realizuju udruženja iz oblasti socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda u 2019. godini, Sekretarijat za socijalnu zaštitu podržao je projekat udruženja „Nebograd” pod nazivom „Edukacijom i kulturom do inkluzije”, u iznosu nešto manjem od 900.000 dinara. Projekat je osmišljen kao svojevrsni vid umetničke inkluzije osoba sa invaliditetom. Prvi deo projekta posvećen je organizaciji i realizaciji tribine na temu inkluzije u umetnosti, a drugi deo završnom svečanom koncertu na kojem će biti predstavljen rad u kreativnim radionicama u toku pet meseci trajanja projekta.

Događaju su prisustvovale Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, kao i izvršna direktorka Nacionalne asocijacije osoba sa invaliditetom Srbije Ivanka Jovanović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *