Novu LED uličnu rasvetu dobiće sve mesne zajednice u opštini Mali Zvornik

Radovi na zameni postojeće ulične rasvete novim LED osvetljenjem nastavljeno je proteklih dana na području opštine Mali Zvornik.

Rekonstrukcija javnog osvetljenja u opštini Mali Zvornik počela je polovinom marta tekuće godine.

Predsednik opštine podsetio je da je nova ulična rasveta najpre postavljena pored državnog puta u seoskim mesnim zajednicama, po preporuci Saveta za bezbednost opštine Mali Zvornik, koji je procenio da sela imaju prioritet u pogledu navedenih radova, zbog pojačanog prisustva migranata i potrebe za preventivnim delovanjem na očuvanju javnog reda i mira i zaštite građana i njihove imovine.

Štedljivo LED osvetljenje lokalna samouprava u tekućoj godini postaviće u svim naseljima na području malozvorničke opštine, pri čemu će postojeće stare i neefikasne svetiljke biti zamenjene novim LED sijalicama sa efikasnijim karakteristikama.

Rekonstrukcija javnog osvetljenja

Jevtić je istakao da je namera opštinskog rukovodstva da u sledećoj fazi rada na planu uređenja javne rasvete obezbedi osvetljenje i delovima opštine gde ga trenutno nema i naveo da će ubuduće na sva sijalična mesta biti ugrađivane LED svetiljke.

Rekonstrukcija javnog osvetljenja omoguće rasvetu koja će biti aktivna tokom cele noći, uz racionalnije korišćenje električne energije i uštedu prilikom potrošnje.

Osim zamene svetiljki, predviđena je i isporuka i implementacija servera i softvera koji treba da obezbedi vizuelizaciju kompletne mreže pametnih lampi, da omogući nadzor i praćenje njihovog rada, te pojedinačnu kontrolu i upravljanje lampama.

INFO 24 / Ljiljana Ristanović / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *