Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Raški

Predsednik OO SNS Raška i predsednik Opštine Raška, Ignjat Rakitić uručio je ključeve od novog sanitetskog vozila vrednosti 4 miliona dinara direktoru Doma zdravlja u Raški, dr Milisavu Galjku.

Ovo vozilo jeste donacija Opštine Raška Domu zdravlja. I tokom prošle godine se intezivno radilo na podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga koje pacijenti dobijaju u Domu zdravlja u Raški.

Zahvaljujući projektu koji je Opština Raška realizovala 2019. godine sa Ministarstvom za populacionu politiku i demografiju, Dom zdravlja Raška je dobio teretno vozilo marke Lada Niva, u vrednosti od 10 hiljada evra kao i ultrazvučni aparat vredan oko 50 hiljada evra. U sklopu istog projekta tokom prethodne godine u Domu zdravlja Raška organizovana je Škola roditeljstva. Kako bi se unapredio rad svih službi u ovom Domu zdravlja, Opština Raška radi projekat za izgradnju lifta. Ova investicija procenjena je na vrednost od 12 miliona dinara.

Iz opštinskog budžeta se izdvajaju i sredstva za rad Hitne službe i izdvojenog odeljenja fizikalne medicine u Jošaničkoj banji. Na ovaj način angažovano je oko dvadeset zdravstvenih radnika.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *