Novi slučaj vršnjačkog nasilja – u Novom Pazaru četranaestogodišnjaku polomnjena vilica i jagodična kost

Četrnaestogodišnji dečak, pionirski reprezentazivac Srbije u košarci, pretučen je u nedelju u krugu Osnovne škole “Meša Selimović” u Novom Pazaru posle utakmice koja je održana u fiskulturnoj sali te škole.

Posle utakmice oko 16.00 časova, kako je rekao otac, dečak je u društvu dva druga u dvorištu škole čekao taksi da se vrati kući. Međutim, rasprava sa utakmice se nastavila, a potom je došlo do tuče. Srećom, roditelji koji su takođe gledali utakmicu, sprečili su da ne dođe do još težeg ishoda. Pozvali su policiju, a dečak je prevezen u bolnicu i operisan.

“On je juče otpušten u dobrom stanju sa nekim otokom. To je peripetijalna regija desno i to je to. Dečak je sportista profesionalni. Rečeno mu je da se ne bavi sportom tri meseca dok potpuno ne zarastu te kosti”, naglašava dr Nermin Badić, maksilofacijalni hirurg u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

U školi se ograđuju od incidenta jer je sportska sala samo data na korišćenje sportskim klubovima.

“Žao nam je što je prilikom odigravanja košarkaške utakmice u nedelju po podne došlo i do sukoba i tuče navijača i što je tom prilikom povređeno jedno dete. Organizacija utakmice nije bila u organizaciji naše škole, već košarkaškog kluba, a organizovana je u filskulturnoj saliu naše škole. Osobe koje su učestvovale u tuči, zasigurno znamo da nisu učenici Osnovne škole “Meša Selimović”, objašnjava Marija Urbanović Bakračević, pedagog u OŠ “Meša Selimović” u Novom Pazaru.

Dečak se spremao za veliki korak u karijeri i životu, odlazak u čuveni turski klub- Bešiktaš. Svedoci smo brojnih nasilja u školama i porodici. U okviru 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja grad Novi Pazar je pokrenuo razne aktivnopsti.

“U protekle četiri godine mi smo organizovali nekih 160 aktivnosti. Međutim, da li je to dovoljno da se promoviše ovo pitanje? Sasvim sigurno ne, jer smo svedoci i ovih dana i u predhodnom periodu kako nasilje u školi tako i u porodici nije smanjeno, naprotiv”, kaže Banina Muderizović, predsednica za rodnu ravnopravnost Grada Novi Pazar.

Protiv aktera tuče biće pokrenute sve Zakonom predviđene mere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *