Novi režim rada Nacionalne službe za zapošljavanje

Sremska Mitrovica uputila je paket pomoći Valjevu, koji sadrži 2.000 litara jednoprocentnog koncentrata natrijum-hipohlorita, što je dovoljno za 20.000 litara rastvora za dezinfekciju i 150 zaštitnih kombinezona za medicinsko osoblje.

Član Štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica Petar Samardžić izjavio je da su se na taj korak odlučili jer je Valjevo trenutno najveće žarište epidemije virusa korona posle Beograda i ima problem statistički gledano da na svakih 1.200 stanovnika imaju jednog zaraženog.

Dodao je da je zato u Valjevu prisutan i problem materijalne snabdevenosti, kao i da je oko tridesetak medicinskih radnika u izolaciji.

„Ovo je znak solidarnosti, pažnje i podrške najugroženijim lokalnim samoupravama i upravo ta solidarnost i pomoć uz pridržavanje mera i izbegavanje socijalne komunikacije treba da bude u kriznom stanju jedan od prioriteta“, kazao je Samardžić.

Inače, Sremska Mitrovica je pre nekoliko dana uputila pomoć i Kikindi, u vreme dok je taj grad bio jedan od najugroženijih virusom korona.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *