Novi izazov za mlade nade karate kluba Milanovac

Nova sezona za mlade nade karate kluba Milanovac i njihovog trenera Đorđa Petrovića, startovala je početkom septembra i prosto kako su nas već navikli godinama unazad, odmah su krenuli sa pravom žetvom medalja. Već na prvom takmičenju, Kupu uže Srbije, na kome su nastupili sa svojih 10 karatista, osvojili su čak 11 medalja.

Đorđe Petrović, trener karate kluba Milanovac

“ Sezona je počela na najbolji mogući način. Prvo takmičenje je bilo Kup uže Srbije za mlađe kategorije gde smo imali 11 nastupa sa svojih 10 takmičara. Napravili smo izuzetno dobar rezultat, obzirom da  smo u svih jedanaest kategorija u kojima smo se nadmetali uspeli da osvojimo po medalju. Bilo je 5 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane medalje”, pojasnio je trener karate kluba Milanovac Đorđe Petrović.

Još bitniji detalj vezan za pomenuto nadmetanje, jeste da je svih 10 takmičara postignutim rezultatima obezbedilo kvalifikacionu normu za predstojeći Kup Srbije u mlađim uzrasnim kategorijama, svakako najozbiljnije takmičenje u predstojećem periodu.

“Ovaj deo sezone je namenjen za učešće na Kupu Srbije za mlađe uzrasne kategorije i to je centralni događaj čitave sezone. Svakako za nas najvažnije takmičenje. Na kvalifikacionom turniru svi su izborili normu za nastup, tako da na turnir odlazimo u najjačem sastavu i sa najvišim ambicijama. Nadam se, tačnije siguran sam da ćemo dati sve od sebe i ostvariti najbolje moguće rezultate”, dodao je trener Petrović.

Realno posmatrajući, pre svega prošlu sezonu, koja je bila najblaže rečeno izuzetno uspešna, polaznici karate kluba Milanovac i za vikend koji je pred njima idu u napad na trofeje. Prosto to je sasvim normalno očekivati, ali trener Petrović stoji čvrsto sa nogama na tlu i ne želi da daje prazna obećanja, već će prepustiti da rezultati sami daju odgovor za koji dan:

“Mi ne volimo da pričamo ništa unapred. Smem samo da obećam da ćemo odraditi sve što je do nas na najbolji mogući način. Pružićemo svoj maksimum, jer to je naš moto na svakom nadmetanju na kome uzmemo učešće. Bitno je da ispoštujemo dogovor koji napravimo u klubu. Postoji veliki broj detalja i sitnica koji utiču na konačan rezultat, a nisu pod našom kontrolom. Nadamo se velikom rezultatu i potrudićemo se dag a ostvarimo”.

Nama ostaje da sačekamo ponedeljak, kada se nadamo da će nas mladi talentovani karatisti karate kluba Milanovac ponovo obradovati lepim vestima.

INFO 24 / Ognjen Vranić / Foto: INFO 24


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *