Nova ulaganja u požeške kulturno-obrazovne ustanove

Pred članovima Veća opštine Požega se našlo nekoliko važnih pitanja, među kojima je jedno od centralnih mesta zauzelo pitanje raspodele dela budžetskih sredstava.

Naime, prva izmena u ovoj oblasti će omogućiti blagovremenu izradu projektne dokumentacije za nekoliko važnih projekata u Požegi. Kao prvo, reč je o projektu rekonstrukcije zgrade Tehničke škole i Gimanazije, što će omogućiti rad obe škole u jednoj smeni. Potom, energetska rekonstrukcija požeške Hale sportova kao i izgradnju toplane sa koje bi se grejale javne ustanove u gradu – istakao je predsednik opštine i predsedavajući Veća – Đorđe Nikitović.

Druga raspodela se odnosila na sredstva koja su bila namenjena za organizovanje aktivnosti kulturno-sportskog centra, a koje se zbog rekonstrukcije zgrade nisu mogle održati, iz tog razloga su ta sredstva preusmerena na postavljanje klizišta na Centralnom gradskom trgu, što je prvi ovakav događaj u našem gradu.

Prema rečima prvog čoveka opštine Požega, to bi moglo da se dogodi već za nekoliko dana, odnosno polovinom decembra. Na današnjem zasedanju, članovi veća su podržali predlog da se do izbora novog prevoznika, javni prevoz poveri preduzeću koje je taj posao obavljalo u ovoj godini.

Konačno, o ovim ali i većini drugih pitanja, konačnu odluku će dati odbornici Skupštine opštine, čije se zasedanje očekuje u narednih nekoliko dana. 

Požega Online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *