Norveška i EU donirale medicinsku opremu Srbiji

Srbija će zahvaljujući donaciji Norveške i EU dobiti 120 respiratora i 100 posebnih monitora za borbu sa kovidom19, izjavio predsednik  Vučić i dodao da je Srbija spremna za eventualni drugi talas epidemije.

Norveška i Evropska unija donirale su Srbiji medicisnku opremu neophodnu za borbu protiv zarazne bolesti KOVID-19, a primopremiji u magacinu „Milšpeda“ prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, ambasador Norveške Jern Eugene Jelstad i šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrici.

Predsednik Vučić zahvalio je na toj pomoći, jer će, kako je istakao, ona znatno ojačati kapacitete zdravstvenog sistema Srbije, ne samo u Beogradu, već i u drugim delovima zemlje, gradovima na jugu…

„Mnogo hvala i EU i Norveškoj. Uložili ste velike velike napore za ovu pomoć i građani Srbije će ovo ceniti“, rekao je Vučić.

Istakao je da će donirana oprema značjano pomoći u borbi protiv Kovida 19, ali će značiti i nakon epidemije.

„Ovo je za nas veoma važno, a da budemo iskreni, reč je o veoma vrednoj opremi“, istakao je Vučić.

Predsednik je naveo da je Srbija uložila mnogo novca u nabavku opreme, jer se borimo i brinemo za živote ljudi.

Ambasador Norveške Jern Eugene Jelstad rekao je da je oprema nabavljena još pre par nedelja, ali je bilo potrebno neko vreme da bude dopremeljena u Srbiju.

Vučić:Spremni i za 2. talas i osnažili zdravstveni sistem

Srbija će zahvaljujući donaciji Norveške i EU dobiti 120 respiratora i 100 posebnih monitora za borbu sa kovidom19, izjavio predsednik  Vučić i dodao da je Srbija spremna za eventualni drugi talas epidemije.

On je, na primopremiji u magacinu „Milšpeda“, rekao da danas stiže 50 respiratora i 100 monitora, kao i da će stići kasnije još 70 respiratora.

„Srbija se sprema već za drugi talas, a ovaj magacin je danas najpuniji. Srbija je spremna, pošto smo uspeli sebe da obezbedimo, ali i drugima da pomognemo“, rekao je Vučić i istakao da ništa od toga ne bismo uspeli da nije bilo velike pomoći naših prijatelja.

Istakao je da ćemo imati mnogo respiratora, kao i kreveta intenzivne nege u budućosti, po čemu će se meriti snaga jednog zdravstvenog sistema.

Rekao je da ćemo biti potpuno opremljeni za plućne, kardiovaskularne, kao i onokološke bolesti.

Ponosićemo se našim zdravstvenim sistemom u budućnosti, poručio je Vučić.

Nema opuštanja, raste broj u Beogradu

Predsednik Aleksandar Vučić ponovo je ukazao da ne sme da se pomisli da smo završili sa virusom korona, već da i dalje svi moraju da budu odgovorni i disciplinovani.

„Kako nam se smirila situacija u Nišu, po pitanju novozaraženih, kao rezultat discipline, imamo problem sa podizanjem u Beogradu“, preneo je Vučić novinarima u Staroj Pazovi.

On je istakao da je sve stvar discipline i odgovornosti, i apelovao na sve da budu obazrivi i da ne misle da je sve prošlo.

„Gledaćemo da što pre ukinemo vanredno stanje i zabrane kretanja, ali i kada to ukinemo, kada budemo normalno živeli, to će biti normalno pod znacima navoda. Moraćemo uvek da vodimo računa“, rekao je Vučić.

INFO 24 / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *