Normalizacija linija javnog gradskog prevoza očekuje se posle 4. maja

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da se normalizacija linija javnog gradskog prevoza očekuje posle 4. maja, te da će prevoz funkcionisati u skladu sa uputstvima Gradskog zavoda za javno zdravlje.

On je za RTS istakao da predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje učestvuju na sednicama Gradskog štaba za vanredne situacije.

Moramo da zaštitimo korisnike prevoza, ali i zaposlene u gradskom saobraćajnom preduzeću pa će u budućnosti postojati pravila koja do sada nisu, kao i izvesni protokoli kojih ćemo morati da se pridržavamo – naveo je Nikodijević.

On je precizirao da će korisnici javnog gradskog prevoza i u narednom periodu morati da koriste zaštitnu opremu.

Prema instrukcijama Gradskog zavoda za javno zdravlje biće potrebne maske i rukavice, kao i da poštujemo distancu među putnicima. Takođe biće definisan ulaz i izlaz putnika, ali i onemogućen prilaz vozačima u cilju njihove zaštite – istakao je Nikodijević.

Predsednik gradske Skupštine je zaključio da će u narednom periodu važiti ista pravila na koridorskim linijama i dodao da bi putnici kod sebe trebalo da imaju personalizovanu mesečnu kartu za prevoz, kao i radni nalog.

INFO 24 / Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *