NIN bez naslovne fotografije: Povučena skandalozna slika s puškom uperenom u predsednika Srbije

Naknadnom intervencijom vlasnika povučena, naslovna strana nedeljnika NIN koja je žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor.

Nakon Aušvica u neprimerenom dnevnopolitičkom kontekstu, svedoci smo ponovnog pokušaja da se poplavi neukusa i prečestog manjka standardno prihvaćenog morala u našoj medijskoj stvarnosti, doda još jedan obol.

Ako aktuelno uredništvo NIN-a manirom nesposobnih i razmaženih naslednika obesno krčmi bogato nasleđe plejade velikih novinara i urednika koji su ugled ovog nedeljnika gradili decenijama, onda je to problem vlasnika lista, ali ako se naslovnim stranama podstiču isključivosti i makar u simboličkom smislu asocira na nasilje, onda je to problem čitavog društva a naročito medijske zajednice, kojoj NIN nažalost nije jedina
glavobolja.

Ministarstvo kulture i informisanja će nastaviti da poziva medijske poslenike na moralnu obavezu pridržavanja Kodeksa novinara Srbije i da ukazuje na odgovornost za poruke koje se šalju i domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Novinari bi trebalo da predstavljaju savest jednog društva a ne njegovu sliku u iskrivljenom ogledalu političke ostrašćenosti i niskih pobuda.

INFO 24 / Foto: NIN, Facebook

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *