Nikola Selaković: Veliki potencijal za snaženje prijateljskih veza Srbije i Libije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković primio je danas ambasadora Libije Mohameda Omara Atadžibu bin Galbuna.

Poželevši dobrodošlicu novom ambasadoru Libije, ministar Selaković je izrazio uverenje da će on dati pun doprinos daljem snaženju prijateljskih veza između naših dveju zemalja.

Selaković je, istakavši da Srbiju i Libiju vezuju višedecenijsko prijateljstvo i saradnja, koja je u poslednjoj deceniji bila u zastoju, rekao da će od velikog značaja za nastavak političkog dijaloga biti predstojeća poseta ministarke spoljnih poslova Nadžle Manguš.

Srbija je, kako je dodao, opredeljena da u periodu pred nama nastavi da podržava stabilizaciju situacije u Libiji i dalje razvija sveukupnu bilateralnu saradnju.

Naglasivši značaj intenziviranja obostrano korisne ekonomske saradnje, Selaković je rekao da je ona u ovome trenutku na zadovoljavajućem nivou, ali da postoje brojni neiskorišćeni potencijali za njeno unapređenje.

Srbija je, kako je istakao, zainteresovana za jačanje saradnje u oblastima kao što su poljoprivreda, energetika, turizam i informacione tehnologije.

Kada je reč o saradnji u oblasti obrazovanja, ministar Selaković je poručio da će Srbija nastaviti da bude dobar domaćin libijskim studentima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *