Nikola Dašić: TPV Automotiv planira izgradnju još jedne proizvodne hale u Kragujevcu

Gradonačelnik Nikola Dašić posetio je danas kompaniju TPV Šumadija, gde se sastao sa generalnim direktorom TPV Automotiv iz Slovenije dr Ivanom Erendom i direktorom TPV Šumadija Zoranom Rajićem i tom prilikom razgovarao o mogućnostima proširenja proizvodnje ove fabrike koja u Kragujevcu posluje od 2005.godine. 

Veoma sam zadovoljan današnjim sastankom sa gradonačelnikom, jer imamo podršku u našoj nameri da proširimo proizvodnju i realizujemo nove projekte u Kragujevcu, rekao je Erenda.

Posle proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija Janfeng, potom Vaker Nojsona, danas razgovaramo i o proširenju TPV Šumadija. To nam govori da su oni koji su već iskusili privrednu klimu Kragujevca, prezadovoljni i da žele da investiraju i dalje, čime drugim investitorima šalju poruku da je dobro poslovati u našem gradu, kazao je gradonačelnik Dašić izrazivši zadovoljstvo zbog trenda investiranja u Kragujevcu, koji je evidentan zadnjih godina.

Kompanija TPV Automotiv u Sloveniji ima pet pogona u kojima je zaposleno blizu 1300 ljudi i u Srbiji jedan TPV Šumadija koji zapošljava preko 100 radnika. U Kragujevcu proizvode delove za svetske gigante automobilske industrije poput Dajmlera, Gramera, a kako ističe direktor Rajić u ovom trenutku realizuju veliki projekat za BMV a odnosi se na proizvodnju komponenti za električna vozila. Kako bi odgovorio zahtevima kupaca i realizaciji budućih projekata, TPV Šumadija na lokaciji pored sadašnje fabrike, planira izgradnju još jednog objekta čime će kako očekuje Rajić, broj radnih mesta biti uvećan za najmanje 50 posto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *