Nikodijević položio venac na Spomenik partizanu borcu u Podgorici

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević položio je danas venac na Spomenik partizanu borcu na brdu Gorica u Podgorici. 

Nikodijević je podsetio da se u kripti nalaze posmrtni ostaci 97 boraca i narodnih heroja Jugoslavije, stradalih u vreme Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine.

Na ovaj način čuvamo sećanja i poštujemo pale borce, ali i negujemo tradiciju antifašizma koja je u Crnoj Gori veoma snažna. U antifašističkoj borbi svi smo dali ogromne žrtve. Ne treba da se stidimo naše istorije i uvek sa ponosom ističemo da je posleratna Evropa izgrađena na tekovinama antifašizma. Naši preci su se izborili za život u slobodi i na tu borbu smo veoma ponosni. Mlade generacije treba da uče o tim slavnim danima i da ih nikada ne zaborave – istakao je Nikodijević.

Vence su položili i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i delegacije Sarajeva, Prištine i Skoplja.

Nikola Nikodijević je nakon polaganja venaca prisustvovao svečanoj sednici Skupštine Grada Podgorice.

Naime, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević boravi u dvodnevnoj poseti Podgorici, u okviru koje je juče učestvovao u Prvom investicionom forumu u glavnom gradu Crne Gore. Osim gradonačelnika i predstavnika gradova regiona, kao i brojnih privrednika i aktera društvenog života, ovom događaju je prisustvovao i sekretar za upravu Grada Beograda Nikola Prelević.

INFO 24 / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *