Nijedna država Evrope ne vakciniše svoje stanovništvo brže od Srbije

Nemački list „Frankfurter algemajne cajtung” piše da u Evropi, posle Velike Britanije, niko nije vakcinisao toliko građana kao Srbija, i ocenjuje da je to učinjeno zahvaljujući pomoći Pekinga i Moskve. 

Srbija je daleko ispred Nemačke, Francuske i svih ostalih zemalja Evropske unije, piše list i postavlja pitanje „kako je to moguće”.

List podseća da je Evropa bila iznenađena zbog zahvalnosti koju je u martu prošle godine pokazao Kini predsednik Srbije Aleksandar Vučić na aerodromu nakon isporuke zaštitnih maski i druge robe koja je u to vreme bila deficitarna.

Reakcija je bila slična i kada su se ubrzo nakon toga svuda u centru Beograda pojavili ogromni plakati na kojima se pored slogana „Hvala, brate Si” video portret kineskog predsednika.

Ovih dana, međutim, mogu se čuti čak i mnogi tvrdoglavi protivnici srpskog predsednika koji kažu da su se njegovi napori da uspostavi dobre odnose sa Pekingom isplatili, jer na evropskom kontinentu nijedna država ne vakciniše svoje stanovništvo brže od Srbije, ocenjuje ugledni nemački list.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *