Nestorović: Srbija će savladati korona virus početkom maja

Kada Srbija savlada virus korona, a očekujemo da će to biti početkom maja, tu se borba ne završava, istakao je pulmolog Branimir Nestorović za Studio B.

Svaka respiratorna infekcija traje oko dva meseca, što znači da će Srbija savladati korona virus početkom maja, rekao je za našu televiziju pulmolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, Branimir Nestorović. On je oštro demantovao tvrdnje iz regiona da epidemija u Srbiji nije pod kontrolom.

Kada Srbija savlada virus korona, a očekujemo da će to biti početkom maja, tu se borba ne završava, istakao je pulmolog Branimir Nestorović.

Gostujući u Jutarnjem programu Studija B, Nestorović je naglasio da moramo i dalje biti oprezni, i da moramo poštovati svaku odluku struke u dogovoru sa Vladom Srbije.

Porast broja obolelih od korona virusa u poslednja dva dana, pokvario je jug Srbije, odnosno 151 oboleo pacijent u Gerontološkom centru u Nišu, istakao je Nestorović. Sreća je, kako je rekao, te su pacijenti stabilno i sa lakšom kliničkom slikom.

Pozanti pulmolog oštro je demantovao tvrdnje iz regiona da epidemija u Srbiji nije pod kontrolom, jer srpski lekari, kako kaže rade dijagnostiku sa najboljim PCR testovima, čiji se rezulati duže čekaju ali su jedini tačni.

Nestorović kaže da i dalje ne razume da u Srbiji postoje oni koji žele da nam bude što gore. Ne mogu da razumem da je nekom drago da Srbija ima problem, ali moram da ih razočaram: dobri smo, mnogo boljih od nekih drugih i izborićemo se, zaključio je Nestorović za Studio B.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *