Nema promene broja obolelih

Rezultati testova prosleđenih u 24 nisu stigli, tako da za sada povećanje broja obolelih nemamo. Svi potvrdjeni slučajevi su hospitalizovani. Jedno lice je smešteno u Kragujevcu, jedno u Čačku u „Plavoj hali“ u Atenici a ostali su u milanovackoj Opštoj bolnici. Nije bilo kršenja Policijskog časa.

Za mesec dana od kada je proglašeno vanredno stanje, 25 slučajeva narušavanja uvedenih mera, što je manje od jednog dnevno, tako da smo zadovoljni poštovanjem mera od strane građana – rekao je danas Dejan Kovačević , komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Iako se danas kalendarski  završava grejna sezona, Javno komunalno preduzeće neće obustaviti isporuku toplotne energije, i tako će biti sve dok vremenski uslovi ne dozvole.

Danas počinje distribucija oko 6000 paketa pomoći, s tim što će  danas i sutra biti podeljeni  na seoskom području a nakon toga na gradskom.

Komentarišući otvaranje marketa “Dis” u Gornjem Milanovcu tokom vanrednog stanja Kovačević je rekao da će na taj način smanjiti broj  građana u drugim radnjama I smanjiti gužve.

Imajući u vidu da su vrlo restriktivni po pitanju sprovođenja uvedenih mera zaštite, ne smatram da će na bilo koji način biti naneta šteta Milanovčanima- naglasio je Kovačević.

Povodom jučerašnje najave da će Opština učestvovati u troškovima sahrane prvog preminulog lica u Gornjem Milanovcu, Kovačević je rekao da je tokom trajanja pandemije Opština u obavezi da obezbedi limeni sanduk i određenu prateću opremu za pokojnika, kao i  transport iz bolnice u kojoj je preminulo lice, kao I da će  Opština  uraditi sve što je u obavezi I mogućnosti da pomogne svim porodicama.

Kovačević je još jednom istakao da stanje u Gornjem Milanovcu nije alarmanto, uprkos povećanom broju obolelih poslednjih dana i prvom smrtnom ishodu. 

Štab za vanredne situacije preduzeo je na vreme sve mere zaštite, među prvima smo doneli odluku da se zatvore kafići, restorani,kladionice, takođe odmah smo počeli dezinfekciju ulica i javnih ustanova, kao i Doma zdravlja, Opšte bolnice, postavljanje dezobarijera  ispred objekata za kolektivno stanovanje. Neophodno je da građani poštuju donete mere I pravila kako bi se sprečila eskalacija širenja virusa- istakao je komandant Štaba za vanredne situacije.

INFO 24 / Mirjana Milićević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *