Nema potvrđenih novoobolelih u Gornjem Milanovcu

Nema potvrđenih novoobolelih u Gornjem Milanovcu. Nije bilo kršenja ni policijskog časa, niti zabrane kretanja starijih od 65 godina. Od Vlade Republike Srbije milanovačka Opšta bolnica dobila je tri nova mobilna respiratora –  rečeno je danas na konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.

Lepa vest za danas je da smo od predsednika Republike i Vlade Srbije dobili tri mobilna respiratora, dopremljeni su u Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu  i služiće prevashodno za transport težih slučajeva pacijenata u sekundarne ustanove, obzirom da će se naša bolnica, u prvom stepenom odbrane, baviti samo lakšim oblicima zaraženih od Covida 19 – rekao je Dejan Kovačević, komandant Štaba.

Opština Gornji Milanovac, u saradnji sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja nabavila je dodatna zaštitna odela za doktore i sestre koji su u direktnom kontaktu sa zaraženim pacijentima – naglasio je Kovačević i dodao  – opština Gornji Milanovac nije sama u ovome, permanentno nam stiže sva pomoć i od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i od Vlade Republike Srbije, tako da bolnica i Dom zdravlja imaju dovoljno zaštitne opreme.

Narednih 10 dana je ključno za borbu protiv virusa, i želim da pohvalim sve sugrađane koji poštuju mere, jer samo na taj način možemo iz ove borbe izaći kao pobednici – zaključio je Kovačević.

U ovom trenutku u Gornjem Milanovcu je testirano oko 30 lica. Što možda nije veliki broj, ali to su osobe koje su imale simptome bolesti. Govoreći o broju testiranih Milanovčana, Kovačević je danas rekao da nema potrebe raditi uzorkovanje svih 250 lica koja su u samoizolaciji, ukoliko nemaju nikakve simptome virusa Covid 19.

INFO 24 / Mirjana Milićević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *